FORMULA 1

GP Μπαχρέιν - FP1 & FP2: Κυριαρχία Rosberg

SAKHIR, BAHRAIN - APRIL 01: Nico Rosberg of Germany drives the (6) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track during practice for the Bahrain Formula One Grand Prix at Bahrain International Circuit on April 1, 2016 in Sakhir, Bahrain.  (Photo by Clive Mason/Getty Images)
SAKHIR, BAHRAIN - APRIL 01: Nico Rosberg of Germany drives the (6) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track during practice for the Bahrain Formula One Grand Prix at Bahrain International Circuit on April 1, 2016 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Clive Mason/Getty Images) GETTY IMAGES

Με ηθικό στα ουράνια μετά την νίκη στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στο Albert Park της Αυστραλίας, ο Nico Rosberg ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής στην πίστα του Sakhir, στο Μπαχρέιν όπου διεξάγεται το δεύτερο GP της χρονιάς.

Ο Nico Rosberg ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής στην πίστα του Sakhir, στο Μπαχρέιν όπου διεξάγεται το δεύτερο GP της χρονιάς. Τον πρώτο λόγο είχαν οι Mercedes με τον Lewis Hamilton να σημειώνει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας. Ευχάριστη έκπληξη, η τρίτη θέση του Jenson Button με την McLaren.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο έχουν βελτιωθεί οι επιδόσεις των μονοθεσίων φέτος.

Πέρσι (2015), σε αυτήν την πίστα και στο ίδιο session (FP1) και σε στεγνή πίστα o Kimi Raikkonen που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της διαδικασίας με 1:37.827 θα ήταν βάσει των σημερινών αποτελέσμάτων τελευταίος, 5,5" ολόκληρα δευτερόλεπτα πίσω από τον ταχύτερο συνδυασμό!

Ο χρόνος που σημείωσε την Παρασκευή κατά την πρώτο 90λεπτο ελεύθερων δοκιμών ο Nico Rosberg -1:32.294- χρησιμοποιώντας στο μονοθέσιό του τη μαλακή γόμα της Pirelli ήταν κάτι λιγότερο από τρία δέκατα καλύτερος από τον χρόνο (1:32.571) που χάρισε πέρσι στον ομόσταβλό του, Lewis Hamilton την pole position!

Μια ένδειξη του πόσο έχουν βελτιωθεί οι κινητήριες μονάδες με τα πολύπλοκα υβριδικά συστήματα, όπως επίσης και τα λάστιχα.

Στη δεύτερη θέση της διαδικασίας βρέθηκε ο Hamilton με χρόνο κατά μισό δευτερόλεπτο πιο αργό από αυτόν του Rosberg.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ FP1

Από κει και πέρα οι διαφορές ανοίγουν. Ο Kimi Raikkonen παρότι δοκίμασε στο τέλος με τη μαλακή γόμα της Pirelli, δεν έγραψε ανταγωνιστικό χρόνο όντας 1,8" πιο αργός. Ο Sebastian Vettel από την πλευρά του χρησιμοποίησε μόνο τη μέση γόμα, με αποτέλεσμα να κλείσει τη διαδικασία στην 11η θέση, 2,7" πίσω από την κορυφή.

Στις θέσεις 4-5 πλασαρίστηκαν οι Red Bull με τους Daniel Ricciardo - Daniil Kvyat. Από και πέρα οι διαφορές είναι μικρές, με τους Nico Hulkenberg, Carlos Sainz Jr, Max Verstappen, Romain Grosjean, Felipe Massa, Sebastian Vettel και Valtteri Bottas να μην έχουν πάνω από πέντε δέκατα διαφορά.

Σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι McLaren, με τον Jenson Button να καταλαμβάνει την 14η θέση και τον πρωτοεμφανιζόμενο Stoffel Vandoorne που αντικαθιστά τον τραυματία Fernando Alonso να κλείνει τη διαδικασία στην 18η.

Προβλήματα με απώλεια ισχύος αντιμετώπισαν τόσο ο Esteban Gutierrez όσο και ο Kevin Magnussen.

Διαβάστε ακόμη στο Car and Driver:

Σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ2 ο αγώνας του Μπαχρέιν!

Bahrain GP Preview

Με το ίδιο σύστημα κατατακτήριων δοκιμών και στο Μπαχρέιν!

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ