FORMULA 1

GP Μεξικό: Στον Vettel η pole position

GP Μεξικό: Στον Vettel η pole position

Οι κατατακτήριες δοκιμές του δέκατου όγδοου γύρου της σεζόν αποδείχθηκαν συναρπαστικές σε εξέλιξη και μας άνοιξαν την όρεξη για τον αγώνα

Την 50η pole position της καριέρας του στο μαγικό κόσμο της Formula 1 πανηγύρισε ο Sebastian Vettel. Ο Γερμανός πανηγύρισε για τέταρτη φορά φέτος σε μάχη Σαββάτου, σε ένα Σαββατοκύριακο που το χρέος του είναι να είναι στην κορυφή και να ελπίζει σε ατυχίες του Lewis Hamilton.

Η Mercedes δεν θα είναι στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, καθώς δεύτερος κατετάγη ο Max Verstappen που "πετούσε" σήμερα με τη Red Bull. Υπάρχει όμως και ένας αστερίσκος σχετικά με τον Ολλανδό καθώς είναι υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. To Autodromo Hermanos Rodrigues υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 21 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 47. Στο Q1 οι Mercedes έκαναν το 1-2, με τον Hamilton στο 1.17.578 και τον Bottas 60 χιλιοστά πίσω του. Όμως τα ασημί βέλη έκαναν τους γύρους τους με την πάρα πολύ μαλακή γόμα της Pirelli ενώ οι Red Bull και Ferrari με τη μαλακή. Παρ’ όλα αυτά οι Verstappen και Vettel ήταν μόλις ένα δέκατο πίσω.

Αίσθηση προκάλεσε η τέταρτη θέση του Fernando Alonso με τη McLaren ενώ από τη συνέχεια αποκλείστηκε οι δύο Sauber, οι δύο Haas και ο Pierre Gasly που δεν έκανε καν χρόνο καθώς οι μηχανικοί της Toro Rosso δούλευαν πάνω στο πρόβλημα που τον έθεσε εκτός μάχης στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Στο Q2 ο πήχης ανέβηκε ακόμα ψηλότερα, με την καλύτερη επίδοση της διαδικασίας να είναι στο 1.16.524 και να ανήκει στον Verstappen. Μόνο ο Vettel κινήθηκε επίσης στο 1.16, με τις Mercedes μισό δευτερόλεπτο πίσω, σε μία διαδικασία όπου όλοι βγήκαν με την πάρα πολύ μαλακή γόμα ελαστικών. Και με αυτή θα εκκινήσουν τον αγώνα υποχρεωτικά οι πρώτοι δέκα.

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί βρέθηκαν οι δύο Williams, οι δύο McLaren και ο Brendon Hartley που έχασε ισχύ από τον κινητήρα της Renault στο πίσω μέρος της STR12.

Στο Q3, στην πρώτη ζαριά ο Vettel ήταν ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερος του Hamilton αλλά δυόμιση πιο αργός του Verstappen που σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.16.674! Στη δεύτερη ο Βρετανός δεν κατάφερε να εκτοπίσει τους αντιπάλους του, όμως ο Γερμανός κατάφερε να βελτιώσει αρκετά την επίδοσή του και να εξασφαλίσει την 50η Pole Position της καριέρας του στη Formula 1!

"Ήταν πολύ καλός ο γύρος μου. Είναι δύσκολο να τα κάνεις όλα σωστά σε αυτή την πίστα, γλιστράει πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος. Στον πρώτο τομέα έκανα λάθη αλλά δεν μου στοίχησαν. Χθες τα πράγματα δεν πήγαν καλά για εμάς αλλά δουλέψαμε πολύ και αλλάξαμε πολλά. Πιστεύω πως ο αγώνας μας θα εξελιχθεί καλά", είπε ο Vettel.

O Verstappen αρκέστηκε στη δεύτερη θέση αλλά είναι υπό εξέταση γιατί φέρεται να χάλασε το γύρο του Bottas που κατετάγη τέταρτος.

"Έχω ενοχληθεί πολύ που έχασα την pole. Στο Q3 δυσκολεύτηκα να φέρω τα ελαστικά μου στην κατάλληλη θερμοκρασία λειτουργίας. Τα έδωσα όλα, ήθελα την pole αλλά τουλάχιστον εκκινώ από καλή θέση", σχολίασε ο 20χρονος.

"Αυτοί οι τύποι ήταν πολύ γρήγοροι. Ίσως θα μπορούσα να κινηθώ κατά ένα δέκατο ταχύτερα αλλά αυτό δεν θα ήταν αρκετό", είπε από την πλευρά του ο Hamilton.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Μεξικό: Στον Vettel η pole position

Όσο για τη μάχη του τίτλου, ο Vettel εμφανίστηκε ρεαλιστής: "Ξέρετε πως δεν είναι στα χέρια μου. Όλα εξαρτώνται από το τι θα κάνει ο Lewis. Όμως θα τα δώσουμε όλα".

Photo Credtis: media.ferrari.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ