FORMULA 1

GP Μεξικό (FP3): Verstappen στην τελευταία πρόβα

GP Μεξικό (FP3): Verstappen στην τελευταία πρόβα

Ο Max Verstappen χάρισε στη Red Bull Racing την πρωτιά στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην Πόλη του Μεξικού.

Συναρπαστική σε εξέλιξη ήταν η τρίτη και τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Μεξικό, που αποτελεί τον δέκατο όγδοο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Max Verstappen τοποθέτησε τη Red Bull Racing στην κορυφή, σε μία περίοδο που μόλις 248 χιλιοστά του δευτερολέπτου χώριζαν τους τέσσερις πρώτους! Ας δούμε πως εξελίχθηκε η ωριαία περίοδος, βήμα-βήμα…

Το Autodromo Hermanos Rodriguez υποδέχθηκε τους κορυφαίους οδηγούς του κόσμου με ηλιοφάνεια αλλά χαμηλές θερμοκρασίες. Στον αέρα ήταν στους 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στο οδόστρωμα στους 27. Το FP3 ξεκίνησε με το αριστερό για τον Pierre Gasly που αντιμετώπισε πρόβλημα με την υβριδική μηχανή της Renault που χρησιμοποιεί η Scuderia Toro Rosso και πάρκαρε την STR12 στο χώρο του σταδίου και συγκεκριμένα στη στροφή 13. Παρά τις περίπλοκες οδηγίες που έλαβε μέσω ασυρμάτου, δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει την υβριδική μηχανή του και η τελευταία περίοδος δοκιμών ολοκληρώθηκε πρόωρα για εκείνον.

Οι Ferrari ήταν οι πρώτες από τους κορυφαίους συνδυασμούς που βγήκαν στην πίστα, με τη Red Bull RB13 του Max Verstappen και τις Mercedes να ακολουθούν, με τους οδηγούς τους να εναλλάσσονται και στην κορυφή των χρόνων. Ο Verstappen ήταν ταχύτερος με τα ελαστικά πολύ μαλακής γόμας αλλά σύντομα ο Lewis Hamilton τον "προσπέρασε" χρησιμοποιώντας την πάρα πολύ μαλακή. Με τα ίδια ελαστικά πήρε τη σκυτάλη ο Valtteri Bottas που κατέβασε και κατέβασε ξανά, φτάνοντας στο 1.17.537 λίγο πριν τα μισά της διαδικασίας.

Είκοσι λεπτά πριν το πέσιμο της καρό σημαίας οι Ferrari πέρασαν διαδοχικά στην κορυφή, με τον Verstappen να απαντάει, όντας 7 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Sebastian Vettel. Λίγο αργότερα βρήκε μερικά δέκατα ακόμα αν και παραπονιόταν μέσω team radio πως δεν ήταν ικανοποιημένος με το γύρο του.

Τελικά ήταν αρκετός για να τον κρατήσει στην κορυφή, με τον Hamilton να περνάει δεύτερος, όντας 75 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός! Στα 0.117 ήταν τελικά ο Vettel, στα 0.170 ο Bottas και στα 0.248 ο Ricciardo, στο καλύτερο… ζέσταμα ενόψει της μάχης της Pole Position!

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Μεξικό (FP3): Verstappen στην τελευταία πρόβα

Photo Credits: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ