FORMULA 1

GP Μαλαισίας - QP: O Hamilton στην pole

GP Μαλαισίας - QP: O Hamilton στην pole
2016 GETTY IMAGES

Ο Βρετανός που ψάχνει απάντηση στο σερί νικών του Rosberg πήρε την pole στη Sepang αφήνοντας δεύτερο το Γερμανό ομόσταβλό του. Πίσω τους θα παραταχθούν οι δύο Red Bull.

Για τρίτη σερί χρονιά -και τέταρτη συνολικά στην καριέρα του- ο Lewis Hamilton θα ξεκινήσει τον αγώνα της Μαλαισίας από την pole position. Ο 31χρονος Βρετανός κυριάρχησε απόλυτα στις κατατακτήριες δοκιμές της Sepang που διεξήχθησαν το Σάββατο, κάνοντας μάλιστα τον ταχύτερο γύροπου έχει γίνει ποτέ από μονοθέσιο της F1 στη συγκεκριμένη πίστα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έφτασε στην κατάκτηση της 57ης pole position της καριέρας του χάρη στην πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια στο Q3 όπου σημείωσε το εκπληκτικό 1:32.850.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Ο ομόσταβλός του και πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος, Nico Rosberg και στις δύο χρονομετρημένες προσπάθειές του δεν απέφυγε τα λάθη με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να απειλήσει τον Βρετανό. Έτσι θα ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την δεύτερη θέση.

Στη δεύτερη σειρά της σχάρας εκκίνησης θα παραταχθούν τα μονοθέσια της Red Bull με τον Max Verstappen να επικρατεί του Daniel Ricciardo.

Η πολυνίκης του αγώνα Ferrari περίμενε κάτι καλύτερο από την τρίτη σειρά του γκριντ, όπου θα παραταχθούν ο Sebastian Vettel με τον Kimi Raikkonen.

Καλή εμφάνιση από τους πιλότους της Force India που έκαναν το 6-7 (Perez - Hulkenberg), ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Jenson Button με τη McLaren και ο Felipe Massa με τη Williams.

Για την ιστορία αυτή είναι η 100η φορά που ο Hamilton θα εκκινήσει αγώνα της Formula 1 από την πρώτη σειρά του γκριντ. Το ρεκόρ ανήκει στον Michael Schumacher με 116 εκκινήσεις από την πρώτη σειρά του γκριντ. Ο Βρετανός έχει αφήσει πίσω του πιλότους-θρύλους του σπορ όπως ο Ayrton Senna (87) και ο Alain Prost (86).

Να θυμίσουμε τέλος ότι ο Hamilton έχει μία νίκη στη Sepang, την οποία σημείωσε το 2014.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ