FORMULA 1

GP Μαλαισίας (FP3): Kimi μπροστά, 1-2 η Ferrari

GP MALESIA F1/2017 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP MALESIA F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Σεπάνγκ η ιταλική ομάδα έκανε πάλι το 1-2.

Με κόκκινο χρώμα βάφτηκε η τελευταία πρόβα πριν την pole position για τον δέκατο-πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Ferrari έκανε το 1-2 και στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Σεπάνγκ, αυτή τη φορά με τον Kimi Raikkonen ταχύτερο και τον Sebastian Vettel να τον πλαισιώνει.

Η ασιατική πίστα που φιλοξενεί για τελευταία φορά την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με σποραδική συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 31 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 47. Στο ξεκίνημα της ωριαίας διαδικασίας ήταν ο Lewis Hamilton αυτός που έδινε το ρυθμό, με τα ελαστικά πολύ μαλακής γόμας της Pirelli να χρησιμοποιούνται από νωρίς αλλά με πατημένες γόμες.

Όταν όλοι φόρεσαν φρέσκα σετ ήταν αρχικά ο Daniel Ricciardo της Red Bull Racing που βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων, για να παραδώσει σύντομα τη σκυτάλη στις Ferrari.

Το 1.31.880 του Raikkonen αποδείχθηκε αρκετό για να του δώσει την πρώτη θέση, με διαφορά 162 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον teammate του και 211 από τον Ricciardo.

Σχεδόν στο μισό δευτερόλεπτο ήταν ο τέταρτος Valtteri Bottas ενώ άλλα δύο δέκατα πιο πίσω ο Lewis Hamilton, που στην τελευταία του προσπάθεια έκανε λάθος στη φουρκέτα. Πρέπει να σημειωθεί πως μετά τα χθεσινά προβλήματα, η Mercedes μοίρασε τα προγράμματα των δύο οδηγών της, με τον Βρετανό να επιστρέφει στο προηγούμενο αεροδυναμικό πακέτο για τη W08, την ώρα που ο Bottas χρησιμοποιούσε το καινούριο που περιλαμβάνει αλλαγές στην εμπρός αεροτομή, το πάτωμα, τα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα κ.α.

Ο Max Verstappen ήταν μία ανάσα πίσω από τον Lewis αλλά το δικό του FP3 ολοκληρώθηκε πρόωρα όταν έπεσε πάνω του η Renault του Jolyon Palmer.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

GP Μαλαισίας (FP3): Kimi μπροστά, 1-2 η Ferrari

Photo credits: media.ferrari.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ