FORMULA 1

GP Μαλαισίας (FP2): Απάντησαν οι Ferrari

GP Μαλαισίας (FP2): Απάντησαν οι Ferrari
CALLOALBANESE

Ο καιρός βελτιώθηκε και η Ferrari έκανε το 1-2 στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη Σεπάνγκ.

Αλλαγή σκηνικού είχαμε στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Μαλαισίας, με το οδόστρωμα να είναι στεγνό καθ’ όλη τη διάρκεια της 90λεπτης διαδικασίας και τη Ferrari να περνάει στην κορυφή των χρόνων, με μπροστάρη τον Sebastian Vettel.

Ο Γερμανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.31.261 χρησιμοποιώντας την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli, η οποία για αυτό το αγωνιστικό τριήμερο έχει διαθέσιμες ακόμα τη μαλακή και τη μέση γόμα. Στο ίδιο δευτερόλεπτο κινήθηκαν ο teammate του, Kimi Raikkonen, καθώς και οι δύο Red Bull.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σε αντίθεση με την πρωινή βροχή, είχαμε συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 29 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 38. Ο Vettel έδωσε από νωρίς το ρυθμό, χρησιμοποιώντας τη μαλακή γόμα με τα κίτρινα διακριτικά. Τόσο αυτός όσο και ο μεγάλος αντίπαλός του στη μάχη του φετινού τίτλου, o Lewis Hamilton, είχαν μικροεξόδους, προτού δούμε τις πρώτες προσομοιώσεις κατατακτήριων.

Με την πολύ μαλακή γόμα (με τα κόκκινα διακριτικά) οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν, με τους Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Raikkonen και Vettel να περνούν κατά σειρά στην κορυφή των χρόνων. Οι επιδόσεις τους διατηρήθηκαν μέχρι τέλους καθώς στη συνέχεια είχαμε προσομοιώσεις μεγάλων αποστάσεων. Έξι δέκατα χώριζαν τις δύο Ferrari, οι "ταύροι" ήταν άλλα δύο δέκατα πιο πίσω ενώ ο Fernando Alonso κατάφερε με τη McLaren-Honda να πλασαριστεί μπροστά από τις Mercedes που προφανώς δεν έδειχναν την πραγματική τους ταχύτητα.

Λιγότερο από μισή ώρα πριν το πέσιμο της καρό σημαίας στο FP2, ήρθε η κόκκινη σημαία, όταν ο Romain Grosjean πάτησε ένα κάλυμμα αποχέτευσης που είχε φύγει από τη θέση του μετά από ένα πέρασμα του Valtteri Bottas. Με το πίσω δεξί ελαστικό της Haas να διαλύεται, ο Grosjean κατέληξε στον τοίχο.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

GP Μαλαισίας (FP2): Απάντησαν οι Ferrari

Photo Credits: media.ferrari.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ