FORMULA 1

GP Μαλαισίας (FP1): Οι Red Bull πετούσαν στη βροχή

GP Μαλαισίας (FP1): Οι Red Bull πετούσαν στη βροχή
2017 GETTY IMAGES

Οι Max Verstappen και Daniel Ricciardo κυριάρχησαν στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Σεπάνγκ.

Ο καιρός επηρέασε σημαντικά την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Μαλαισίας, που αποτελεί τον δέκατο-πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Κι όπως συνήθως συμβαίνει όποτε το οδόστρωμα είναι βρεγμένο, οι Red Bull είχαν το πάνω χέρι!

Ο Max Verstappen σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.48.962, με τον Daniel Ricciardo να είναι 7 δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός, πλαισιώνοντάς τον στο 1-2 των "ταύρων". Ο πλησιέστερος αντίπαλος ήταν άλλο ένα δευτερόλεπτο πίσω.

Όλα αυτά με την 90λεπτη διαδικασία να ξεκινά χωρίς δράση. Τουλάχιστον όχι από μονοθέσια, καθώς το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν αυτό που έκανε γύρους στη Σεπάνγκ το πρώτο 20λεπτο, αξιολογώντας την κατάσταση της πίστας. Ο Fernando Alonso ήταν ο πρώτος που βγήκε στην πίστα, με τη συμπλήρωση του ημιώρου, για να τον ακολουθήσουν άλλοι 13 οδηγοί για γύρους αναγνώρισης.

Η βροχή σταμάτησε και 30 λεπτά πριν το τέλος του FP1 άρχισε η πραγματική δράση, με τους δύο οδηγούς της Red Bull να είναι σε δικό τους ρυθμό και να εναλλάσσονται στην κορυφή των χρόνων, καταλήγοντας στις προαναφερθείσες θέσεις και επιδόσεις.

Τρίτος ήταν ο Fernando Alonso για λογαριασμό της McLaren-Honda, μπροστά από τις δύο Ferrari που έγραψαν τους χρόνους τους λίγο πριν το τέλος και τις δύο Mercedes. Στα αξιοσημείωτα ήταν η ένατη θέση του πρωτοεμφανιζόμενου Pierre Gasly που αντικαθιστά σε αυτόν τον αγώνα (και όχι μόνο) τον Daniil Kvyat στη Scuderia Toro Rosso, με τον Sergey Sirotkin που πήρε μόνο για το FP1 τη θέση του Nico Hulkenberg στη Renault, να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Άλλοι δύο αντικαταστάτες μόνο για την πρωινή περίοδο κοσμούν την κατάταξη, ο 14ος Sean Gelael που πήρε την Toro Rosso του Carlos Sainz, o Charles Leclerc που πήρε τη Sauber του Marcus Ericsson (και ήταν κατά τρία δέκατα ταχύτερος του Pascal Wehrlein) και ο Antonio Giovinazzi που συμμετείχε αντί του Kavin Magnussen της Haas. Ο μόνος που δεν "έγραψε" χρόνο, ήταν ο Felipe Massa, που έκανε μόνο τρεις installation laps με τη Williams.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP1:

GP Μαλαισίας (FP1): Οι Red Bull πετούσαν στη βροχή

Photo Credits: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ