FORMULA 1

GP Μ. Βρετανίας: Όλα υπέρ του Hamilton

Großer Preis von Großbritannien 2017, Freitag - Steve Etherington
Großer Preis von Großbritannien 2017, Freitag - Steve Etherington DAIMLER AG

O Lewis Hamilton πήρε τη νίκη στο Grand Prix της πατρίδας του και είναι πλέον μία... ανάσα πίσω από τον Vettel στη βαθμολογία.

Ο Lewis Hamilton πανηγύρισε την πέμπτη συνολικά, τέταρτη συνεχόμενη, ίσως ευκολότερη και μάλλον σημαντικότερη νίκη στο Grand Prix της πατρίδας του! Ο οδηγός της Mercedes εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την pole position, έστριψε πρώτος και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα.

Αντίθετα, η Ferrari αντιμετώπισε δράμα στο φινάλε, με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα να πάρει φωτιά αφού η διαφορά Sebastian Vettel - Hamilton είναι πλέον στον μόλις ένα βαθμό!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Νορθάμπτονσαϊρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 21 βαθμούς και οδοστρώματος στους 28. Η εκκίνηση ήταν καθαρή, με τον Hamilton να φεύγει μπροστά, τον Kimi Raikkonen να ακολουθεί και στον Max Verstappen να δίνει εντυπωσιακή μάχη με τον Vettel.

Πίσω τους, οι δύο Toro Rosso έμπλεξαν τα κέρατά τους, προκαλώντας την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα.

Ο Hamilton δεν είχε πρόβλημα ούτε στην επανεκκίνηση και με άριστο pit stop, έφτασε μέχρι τον τερματισμό με άνεση και σημαντικό προβάδισμα. Όμως το μυαλό του ήταν πίσω. Ο teammate του, Valtteri Bottas, εκκίνησε μόλις ένατος λόγω αλλαγής κιβωτίου αλλά σύντομα είχε καταφέρει να βρεθεί στο Top5 και να μπει κι αυτός στο παιχνίδι.

Ενώ ο Verstappen εξακολουθούσε να κάνει τη ζωή του Vettel δύσκολη, ολοένα και πλησίαζε. Κι όταν στα pit stop ο Ολλανδός έμεινε πιο πίσω, ο Φινλανδός επωφελήθηκε της στρατηγικής που η Mercedes είχε επιλέξει από την προηγούμενη ημέρα. Βλέπετε, λόγω της ποινής για την αλλαγή κιβωτίου, είχε κάνει τον καλύτερο χρόνο στο Q2 των κατατακτήριων με τη μαλακή γόμα και με αυτή εκκίνησε. Έτσι όταν έκανε το μοναδικό του pit stop, είχε την πολύ μαλακή γόμα και μπορούσε να επιτεθεί.

Η πίεσή του απέδωσε καρπούς αφού οι Ferrari φάνηκε να πιέζουν υπερβολικά τα ελαστικά τους, η απόδοση των οποίων είχε πέσει πολύ στο τέλος. Δύο γύρους πριν το τέλος ο Raikkonen είδε το εμπρός αριστερά ελαστικό του να διαλύεται και το ίδιο συνέβη ένα γύρο μετά και στον Vettel! O Iceman το είχε χρησιμοποιήσει στο όριο επί 25 γύρους ενώ ο Γερμανός που είχε μπει νωρίτερα στα pit, για 32.

Ο Raikkonen κατάφερε να βρεθεί γρήγορα στα pit και τελικά να βρεθεί στο βάθρο αλλά αντίθετα, ο Vettel χρειάστηκε να κάνει τα δύο τρίτα του γύρου βραδυπορώντας. Τελικά έφτασε στα pit, άλλαξε ελαστικά και επέστρεψε στην πίστα για να τερματίσει έβδομος. Έτσι μείωσε τις απώλειες και τελικά φεύγει από την Αγγλία διατηρώντας την πρωτοπορία στη βαθμολογία, έστω και για ένα πόντο!

Στις θέσεις 4 και 5 τερμάτισαν οι δυο Red Bull, με τον Daniel Ricciardo να ανακάμπτει εντυπωσιακά έχοντας βρεθεί στην ουρά της κατάταξης. Ο Nico Hulkenberg έχασε στο φινάλε τη θέση από τον Αυστραλό ενώ πίσω από τον Vettel πλασαρίστηκαν συνήθεις ύποπτοι: οι δυο Force India και ο Felipe Massa με τη Williams!

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Μ. Βρετανίας: Όλα υπέρ του Hamilton
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ