FORMULA 1

GP Μ. Βρετανίας (FP2): Δύο στα δύο για Bottas

Großer Preis von Aserbaidschan 2017, Freitag - Wolfgang Wilhelm
Großer Preis von Aserbaidschan 2017, Freitag - Wolfgang Wilhelm DAIMLER AG

H Mercedes έκανε το 1-2 και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας που διεξάγεται στο Σίλβερστοουν.

Φαίνεται πως ο Valtteri Bottas έχει πάρει για τα καλά φόρα! Μετά τη νίκη του την περασμένη Κυριακή στο Grand Prix Αυστρίας, μία επιτυχία που τον έβαλα για τα καλά στο παιχνίδι της διεκδίκησης του φετινού παγκόσμιου τίτλου στη Formula 1, ο Φινλανδός ήταν ταχύτερος όλων και στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών του βρετανικού Grand Prix!

Μετά την επίτευξη του καλύτερου χρόνου στο FP1, ο οδηγός της Mercedes έδειξε πάλι το δρόμο, κατεβάζοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στο 1.28.496!

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Νορθάμπτονσαϊρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με παρόμοιο καιρό με το FP1: σύννεφα στον ουρανό, θερμοκρασία αέρα στους 17 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος λίγο ψηλότερα, στους 30. Οι πιλότοι είχαν στη διάθεσή τους τις εξής γόμες ελαστικών της Pirelli: μέση (με τα λευκά διακριτικά), μαλακή (με τα κίτρινα διακριτικά) και τπολύ μαλακή (με τα κόκκινα διακριτικά). Στο ξεκίνημα της 90λεπτης διαδικασίας είδαμε να μεγιστοποιείται η χρήση της μαλακής γόμας αν και στη συνέχεια, το ελαστικό επιλογής ήταν αυτό της πολύ μαλακής.

Αυτή τη φορά είχαμε από νωρίς δράση, αρχικά με τις Ferrari να σημειώνουν γρήγορους γύρους, τον Daniel Ricciardo να βάζει τη Red Bull στο παιχνίδι αλλά τον Hamilton να τους εκτοπίζει όλους. Ενώ ο Max Verstappen παραπονιόταν για την υποστροφή της RB13, o Carlos Sainz «κούρευε» με την Toro Rosso το γρασίδι περιμετρικά της αγωνιστικής διαδρομής.

Βάζοντας την πολύ μαλακή γόμα, ο Bottas πέρασε στην κορυφή με τη συμπλήρωση μισής ώρας. Ο Hamilton προσπάθησε να απαντήσει αλλά είχε έξοδο στη στροφή Μπέκετς που του χάλασε το γύρο. Δεν ήταν ο μόνος – το ίδιο έπαθαν ο Vandoorne και ο Magnussen ενώ τελευταία στιγμή «το έσωσε» ο Ricciardo. Εδώ πρέπει να τονίσουμε πόσο μεγαλύτερη πρόκληση είναι φέτος η οδήγηση σε εκείνο το σύμπλεγμα στροφών, λόγω των υψηλότερων ταχυτήτων των μονοθεσίων.

Η συμπλήρωση μίας ώρας βρήκε και τον Verstappen να έχει παρόμοιο συμβάν, την ώρα που ο Hamilton παρέμενε δεύτερος πίσω από τον teammate του, παρότι όσοι ακολουθούσαν είχαν κάνει γύρους με πιο μαλακά ελαστικά. Οι δύσκολες στιγμές στη Μπέκετς συνεχίστηκαν με τον Felipe Massa να κάνει περιστροφή 180 μοιρών με την Williams και τον Kimi Raikkonen να είναι ο επόμενος που είχε έξοδο εκεί.

Μέχρι το φινάλε της 90λεπτης διαδικασίας δεν είχαμε αλλαγές στην κορυφή, με τον Bottas να κάνει το δύο στα δύο με επίδοση αυτή τη φορά στο 1.28.496 και τη Mercedes να κάνει ξανά το 1-2 με τον Hamilton 47 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του. Ακολούθησαν οι δύο Ferrari με τον Kimi Raikkonen στα τρία δέκατα και τον Sebastian Vettel στα τέσσερα. Όπως συνήθως, το Top6 συμπλήρωσαν οι δύο Red Bull με τον Max Verstappen να είναι κοντά στα δύο κόκκινα μονοθέσια.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

GP Μ. Βρετανίας (FP2): Δύο στα δύο για Bottas

Photo credits: Mercedes F1

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ