FORMULA 1

GP Μ. Βρετανίας (FP1): Ταχύτερος ο Bottas

GP Μ. Βρετανίας (FP1): Ταχύτερος ο Bottas

H Mercedes έκανε το 1-2 στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας που διεξάγεται στο ιστορικό σιρκουί του Σίλβερστοουν.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη δεύτερη νίκη της καριέρας του, την περασμένη Κυριακή στο Red Bull Ring, ο Valtteri Bottas σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του βρετανικού Grand Prix που αποτελεί τον δέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Με τη δράση να συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα χωρίς διάλειμμα, ο Φινλανδός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.29.106 και ηγήθηκε του 1-2 της Mercedes. Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Νορθάμπτονσαϊρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με σποραδική συννεφιά και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, αφού αυτή του αέρα ήταν στους 15 και του οδοστρώματος στους 25 βαθμούς Κελσίου. Όταν άρχισε το FP1, η πιθανότητα βροχής ήταν στο 10% και παρότι προς το τέλος γέμισε μαύρα σύννεφα ο ουρανός, δεν έπεσε ούτε ψιχάλα.

Η Pirelli έφερε για τον δέκατο αγώνα της σεζόν την μέση γόμα (με τα λευκά διακριτικά), τη μαλακή (με τα κίτρινα διακριτικά) και την πολύ μαλακή (με τα κόκκινα διακριτικά). Επιλογές που κάνει πρώτη φορά για το συγκεκριμένο αγώνα αφού παραδοσιακά έφερνε πιο σκληρές γόμες. Θεατής στην 90λεπτη διαδικασία ήταν ο Pascal Wehlrein αφού το μονοθέσιό του σε αυτή οδηγούσε ο Antonio Giovinazzi που επέστρεψε πίσω από το τιμόνι της Sauber μετά τη διπλή εμφάνισή του στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν αντικατέστησε τον τραυματία Γερμανό και στους αγώνες Αυστραλίας και Κίνας.

Στην αρχή η προσοχή όλων στράφηκε στη Ferrari του Sebastian Vettel που δοκίμαζε για πρώτη φορά το νέο, προτεινόμενο σύστημα προστασίας του κεφαλιού των οδηγών, το περίφημο «Shield». Ο Daniel Ricciardo βγήκε στην πίστα με την RB13 γεμάτη με πλέγμα πιεζοηλεκτρικών αισθητήρων, με τη Red Bull Racing να προσπαθεί να μαζέψει δεδομένα από διάφορες λύσεις που δοκίμαζε. Χρειάστηκε να συμπληρώσουμε 20 λεπτά για να δούμε πραγματική δράση και τους «ταύρους» να βρίσκονται αρχικά στην κορυφή των χρόνων και τον Kimi Raikkonen να τους διαδέχεται.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας, ο Bottas πέρασε στην κορυφή φορώντας τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli, με τον Hamilton να τον εκτοπίζει μερικά δευτερόλεπτα μετά ενώ έκαναν αμέσως κι ακόμα ταχύτερους γύρους, αυτή τη φορά με τον Bottas να κατεβαίνει στο 1.29.651 και πιο μετά στο 1.29.106 – πάντα με τη μαλακή γόμα.

Φορώντας την πολύ μαλακή ο Max Verstappen πλησίασε στο μισό δευτερόλεπτο και άλλα τέσσερα δέκατα πιο πίσω ήταν ο teammate του, Daniel Ricciardo. Οι Ferrari ήταν στο ένα και ενάμιση δευτερόλεπτο παρότι είχαν την πολύ μαλακή γόμα ενώ οι McLaren ήταν αμφότερες στην πρώτη δεκάδα – πράγμα που δεν βλέπεις συχνά πια.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP1:

GP Μ. Βρετανίας (FP1): Ταχύτερος ο Bottas

Το FP2 αρχίζει στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Photo credits: Mercedes F1 Team Twitter

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ