FORMULA 1

GP Κίνας FP3: Το 1-2 η Ferrari!

GP Κίνας FP3: Το 1-2 η Ferrari!
© FERRARI MEDIA

Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών ενόψει του κυριακάτικου GP της Κίνας.

Μετά την ουσιαστικά χαμένη λόγω καιρού πρώτη ημέρα ελεύθερων δοκιμών για το Grand Prix Κίνας, το FP3 αναμενόταν πως θα αποτελέσει ένα 60λεπτο πανικού κι έτσι έγινε. Οι 20 οδηγοί προσπάθησαν να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα και οι 10 ομάδες να συλλέξουν όσο το δυνατόν πιο ασφαλή δεδομένα ενόψει της μάχης των κατατακτήριων δοκιμών και του αγώνα της Κυριακής (9/4).

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη στην πρεμιέρα της Αυστραλίας, ο Sebastian Vettel σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με επίδοση στο 1.33.336, που ήρθε χρησιμοποιώντας την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli. Ο Γερμανός πέτυχε αυτή την επίδοση στα μισά της διαδικασίας.

Ο Kimi Raikkonen τον πλαισίωσε σε μία εμφατική εμφάνιση από τη Scuderia με μόλις 53 χιλιοστά του δευτερολέπτου να τους χωρίζουν. Ακολούθησαν οι δύο Mercedes, στα 3 δέκατα του δευτερολέπτου ο Valtteri Bottas και στα 5 ο Lewis Hamilton.

Ο Βρετανός προσπάθησε στο φινάλε να εκτοπίσει τα κόκκινα μονοθέσια από την κορυφή, ήταν ταχύτερος στον πρώτο τομέα της πίστας όμως ένα λάθος στη φουρκέτα που συνδέει τις δύο μεγάλες ευθείες, κατέστρεψε τον γύρο του.

Μετά από τους προαναφερθέντες, το χάος μιας και το πλησιέστερο μονοθέσιο στην κορυφή ήταν ο Williams του Felipe Massa, στο 1.4 από την επίδοση του Vettel.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

GP Κίνας FP3: Το 1-2 η Ferrari!
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ