FORMULA 1

GP Καναδά - FP2: Καταιγίδα και Hamilton στις μπαριέρες!

MONTREAL, QC - JUNE 05:  Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP drives during practice for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 5, 2015 in Montreal, Canada.  (Photo by Clive Mason/Getty Images)
MONTREAL, QC - JUNE 05: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP drives during practice for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 5, 2015 in Montreal, Canada. (Photo by Clive Mason/Getty Images) GETTY IMAGES

Έξοδο είχε στο βρεγμένο κομμάτι της πίστας του Καναδά ο Βρετανός πιλότος, Lewis Hamilton, που πρόλαβε όμως να κάνει τον καλύτερο χρόνο της ημέρας.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για βροχές και καταιγίδες στο Montreal επιβεβαιώθηκαν με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών στο σιρκουί Gilles Villeneuve να μην υπάρχει δραστηριότητα.

Πριν, όμως, ανοίξουν οι ουρανοί, οι πιλότοι πρόλαβαν να κάνουν κάποιες χρονομετρημένες προσπάθειες χρησιμοποιώντας και την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli. Οι χρόνοι, όπως ήταν φυσικό, βελτιώθηκαν σε σχέση με το FP1, με τον Lewis Hamilton να είναι και πάλι ταχύτερος, με 1:15.988 αυτή τη φορά (1:16.212 έκανε με τη μαλακή στο FP1).

Λίγο αργότερα, ωστόσο, με τη δυνατή βροχή να έχει μετατρέψει σε λίμνη αρκετά σημεία της διαδρομής, ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε έξοδο, όταν έχασε τον έλεγχο της Mercedes στη στροφή 10 και κατέληξε στα προστατευτικά ελαστικά προκαλώντας ζημιές στο εμπρόσθιο τμήμα του μονοθεσίου του. Η διαδικασία διακόπηκε προσωρινά μέχρι να απομακρυνθεί η Mercedes από το σημείο.

Ένα δείγμα του τι μπορούν να κάνουν με τον αναβαθμισμένο κινητήρα που διαθέτουν από αυτόν τον αγώνα, έδειξαν οι Ferrari, με τους Sebastian Vettel - Kimi Raikkonen να πλασάρονται στις θέσεις 2-3, με τις διαφορές τους από τον πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος να κυμαίνονται στα τρία δέκατα του δευτερολέπτου.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Nico Rosberg, που ήταν σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον ομόσταβλό του.

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η Lotus, με τον Pastor Maldonado να κλείνει τη διαδικασία στην πέμπτη θέση - μπροστά από την Williams του Valtteri Bottas, που ήταν μάλιστα δύο δέκατα πιο αργός από τον πιλότο από τη Βενεζουέλα.

Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι: Romain Grosjean, Felipe Massa, Daniil Kvyat, Daniel Ricciardo.

Στη McLaren, o Fernando Alonso ήταν μισό δευτερόλεπτο και κάτι ταχύτερος του Jenson Button με τον Ισπανό να κλείνει τη διαδικασία στη 15η θέση και τον Βρετανό να βρίσκεται τρεις θέσεις πιο κάτω (18ος).

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Canadian GP Preview (VIDEOS)

Καναδάς 2007: Φλερτάροντας με το θάνατο... (VIDEO)

Πόσα παίρνουν οι πιλότοι της F1;

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ