FORMULA 1

GP Καναδά (FP2): Απάντησε ο Raikkonen

GP CANADA F1/2017 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP CANADA F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Η εναλλαγή Ferrari και Mercedes στην κορυφή συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Αναλυτικά η κατάταξη του FP2.

Σε μονομαχία για δύο ομάδες εξελίχθηκε και η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Καναδά, που αποτελεί τον έβδομο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Απαντώντας στην πρωτιά του Lewis Hamilton και της Mercedes στο FP1, τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Kimi Raikkonen για λογαριασμό της Ferrari. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Το Μοντρεάλ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 23 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος είχε ανέβει στους 33. Στην αρχή της 90λεπτης διαδικασίας οι περισσότεροι οδηγοί χρησιμοποίησαν την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli (με τα κόκκινα διακριτικά), κάποιοι δοκίμασαν και με τη μαλακή (με τα κίτρινα διακριτικά) ενώ στην πορεία σχεδόν όλοι έβαλαν την πάρα πολύ μαλακή (μωβ διακριτικά) κάνοντας και προσομοιώσεις κατατακτήριων.

Αρχικά ήταν οι Ferrari που κατέβασαν αισθητά τους χρόνους, με τον Hamilton να απαντάει, πριν τη διακοπή της δράσης. Το καθεστώς κόκκινης σημαίας ήρθε 20 λεπτά πριν το τέλος, με τη Red Bull του Max Verstappen να ακινητοποιείται ανάμεσα στις στροφές 3 και 4. Προβλήματα αντιμετώπισε και ο έτερος «ταύρος», ο Daniel Ricciardo, που είχε απώλειες ισχύος στην υβριδική μηχανή της Renault και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του FP2 στο γκαράζ της αυστριακής ομάδας.

Η πρώτη ώρα ήταν χαμένη για τον Fernando Alonso καθώς στη McLaren προσπαθούσαν να λύσουν το πρόβλημα διαρροής στα υδραυλικά που του πάτησε φρένο στο FP1 ενώ είχαμε πάρα πολλά τετ α κε, για τον Romain Grosjean, τον Sebastian Vettel, τον Sergio Perez κ.α.

Πριν λοιπόν την κόκκινη σημαία, ο Raikkonen σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.12.935 φορώντας την πάρα πολύ μαλακή γόμα ελαστικών. Ο Hamilton κατάφερε να μπει σφήνα ανάμεσα στις δύο Ferrari όντας 215 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον "Iceman" και 50 μπροστά από τον Vettel. Την τετράδα συμπλήρωσε όπως συνήθως ο Valtteri Bottas με τη δεύτερη Mercedes ενώ κοντά τους βρέθηκε και ο Verstappen. Οι υπόλοιποι ήταν ένα και πλέον δευτερόλεπτο πίσω.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

GP Καναδά (FP2): Απάντησε ο Raikkonen

Photo Credits: media.ferrari.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ