FORMULA 1

GP Καναδά - FP1 & FP2: O Hamilton τον πρώτο λόγο

MONTREAL, QC - JUNE 10: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track during practice for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 9, 2016 in Montreal, Canada.  (Photo by Charles Coates/Getty Images)
MONTREAL, QC - JUNE 10: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track during practice for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 9, 2016 in Montreal, Canada. (Photo by Charles Coates/Getty Images) GETTY IMAGES

O Lewis Hamilton ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού την Παρασκευή στις ελεύθερες δοκιμές του GP Καναδά, σημειώνοντας τους καλύτερους χρόνους και στα δύο 90λεπτα sessions.

Με ηθικό ανεβασμένο μετά τη νίκη στο Monaco ο Βρετανός τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής φιλοδοξεί να συνεχίσει την παράδοση τωνπολύ καλών αποτελεσμάτων που έχει στο Circuit Gilles Villeneuve όπου μετρά τέσσερις pole positions και τέσσερις νίκες.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ FP1 | ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ FP2

Πέρσι ο Hamilton είχε πάρει την pole με χρόνο 1:14.393, ενώ σήμερα έκλεισε τη μερά στην κορυφή της κατάταξης με χρόνο 1:14.212, επίδοση που σημείωσε με την ultra-soft γόμα της Pirelli η οποία κάνει φέτος το ντεμπούτο της.

Δεύτερος ήταν ο Sebastian Vettel με την αναβαθμισμένη Ferrari η οποία διαθέτει νέο turbo. H Scuderia ποντάρει πολλά σε αυτόν τον αγώνα μετά το Βατερλό του Πριγκιπάτου με βασικό της μέλημα να υπερκεράσει την Red Bull η οποία στους δύο τελευταίους αγώνες έχει καταφέρει όχι μόνο να βρεθεί μπροστά της, αλλά να πανηγυρίσει και νίκη ( Catalunya ) κάτι που δεν έχουν καταφέρει οι Ιταλοί.

Προς το παρόν ο Γερμανός δείχνει ανταγωνιστικός κλείνοντας τη μέρα στη δεύτερη θέση με διαφορά ελεγχόμενη, στα 0.257” από τον Hamilton. Θετικό στοιχείο γι’ αυτόν το γεγονός ότι άφησε πίσω του τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Nico Rosberg που ήταν κάτι παραπάνω από μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον ομόσταβλό του.

Ακολούθησαν οι πιλότοι της Red Bull με τον Max Verstappen που από αυτόν τον αγώνα έχει και αυτός στη διάθεσή του τον αναβαθμισμένο κινητήρα της Renault -κάτι που δεν συνέβη στο Πριγκιπάτο-, να είναι 12 χιλιοστά ταχύτερος του Daniel Ricciardo. Kαι οι δύο πάντως σε αυτές τις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών ήταν μακριά από την κορυφή με τη διαφορά από τον ταχύτερο συνδυασμό να αγγίζει το δευτερόλεπτο.

Ακριβώς τον ίδιο χρόνο σημείωσαν ο Valtteri Bottas με τον Jenson Button που κατέλαβαν τις δύο επόμενες θέσεις. Kαι οι McLaren φέρουν σημαντικές αναβαθμίσεις στον Καναδά με τις σημαντικότερες ναεστιάζονται στην κινητήρια μονάδα και δη στην υπερτροφοδότηση (καινούργιο turbo).

O Bρετανός που έχει στο ενεργητικό του μια απίστευτη νίκη στον Καναδά το 2011,έχασε χρόνο κυρίως στο πρώτο session λόγω του ότι οι μηχανικοί της ομάδας προχώρησαν σε αλλαγή κινητήρα στο μονοθέσιό του καθώς παρουσιάστηκε διαρροή λαδιού.

Ο Kimi Raikkonen με τη δεύτερη Ferrari που κατά το FP1 αντιμετώπισε πρόβλημα με το DRS, σημείωσε τον όγδοο καλύτερο χρόνο της ημέρας, ενώ την πρώτη δεκάδα έκλεισαν ο Nico Hulkenberg (Force India) και ο Carlos Sainz Jr. (Toro Rosso).

Πολλοί ήτανοι πιλότοι που “φλέρταραν” στα περάσματά τους με τον τοίχο των Πρωταθλητών, κανείς όμωςδεν τέθηκενοκ άουτ σε αυτό το φημισμένο σημείο.

Το σημαντικότερο συμβάν της ημέρας ήταν το ατύχημα του Felipe Massa κατά το FP1 όταν το DRS της Williams “κόλλησε” με αποτέλεσμα στα φρένα της στροφής 1 ο Βραζιλιάνος να χάσει τον έλεγχο και να καταλήξει στις μπαριέρες προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στην FW38.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Canadian GP Preview (VIDEOS)
Το φρικιαστικό ατύχημα του Kubica στον Καναδά (VIDEO)
Όλοι σε ρυθμούς Euro 2016! (VIDEO)
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ