FORMULA 1

GP Ιταλίας: Βόλτα στο πάρκο για Hamilton

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain celebrates after winning the Italian Formula One Grand Prix, at the Monza racetrack, Italy, Sunday, Sept. 3, 2017. (AP Photo/Luca Bruno)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain celebrates after winning the Italian Formula One Grand Prix, at the Monza racetrack, Italy, Sunday, Sept. 3, 2017. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Η Mercedes AMG Petronas έκανε με χαρακτηριστική ευκολία το 1-2 μέσα στην έδρα της Scuderia Ferrari. Νίκη για Hamilton, ακολούθησε ο Bottas, τρίτος ο Vettel.

Μία πολύ εύκολη νίκη πανηγύρισε στην πίστα της Μόντσα ο Lewis Hamilton. Πολύ σημαντική όμως καθώς τον έφερε για πρώτη φορά στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών ενώ παράλληλα, έχει και συμβολική σημασία καθώς ήρθε μέσα στην έδρα της Ferrari! Ο Valtteri Bottas πλαισίωσε τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στο 1-2 των ασημί βελών, ενώ η ιταλική ομάδα αρκέστηκε στο βάθρο του Sebastian Vettel.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σε πλήρη αντίθεση με το χθεσινό μουσκεμένο σκηνικό, ήταν μία όμορφη μέρα στον ιταλικό βορρά με τη θερμοκρασία αέρα στους 25 βαθμούς Κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 37. Ο Hamilton είχε την τύχη η 69η pole position της καριέρας του να συνοδευτεί με ένα «ιδιαίτερο» grid, καθώς δίπλα του εκκινούσε ο Lance Stroll της Williams και πίσω του ο Esteban Ocon της Force India και ο teammate του στη Mercedes, Valtteri Bottas.

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the first laps of the Italian Formula One Grand Prix, at the Monza racetrack, Italy, Sunday, Sept. 3, 2017. (AP Photo/Luca Bruno)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the first laps of the Italian Formula One Grand Prix, at the Monza racetrack, Italy, Sunday, Sept. 3, 2017. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, είχαμε μία απρόσμενα «καθαρή» εκκίνηση και μέσα σε μερικές εκατοντάδες μέτρα, ο Hamilton είχε κάνει τη μισή δουλειά καθώς έστριψε πρώτος, έχοντας τέσσερα μονοθέσια ανάμεσα στο δικό του και εκείνο του μεγάλου του αντιπάλου στη μάχη του τίτλου, του Vettel.

Και οι υπόλοιποι 52 γύροι, κύλησαν σαν τον πρώτο. Χωρίς τεχνικά προβλήματα, χωρίς λάθη, χωρίς πίεση. Μάλιστα σύντομα ο Hamilton είχε και τον teammate του πίσω του να φυλάει τα νώτα του και μαζί, έφτασαν με άνεση στο επιβλητικό 1-2 της Mercedes. Ήταν η 59η νίκη του και 39η που ήρθε από την pole position!

Όσο για τον Vettel, βρέθηκε μπροστά από τον Raikkonen στον πέμπτο γύρο και μέχρι τον όγδοο είχε βρεθεί τρίτος. Ωστόσο σε κανένα σημείο του αγώνα δεν είχε το ρυθμό να κυνηγήσει τις Mercedes. Αντίθετα, έχανε συνεχώς έδαφος, τόσο στο πρώτο stint με την πολύ μαλακή γόμα όσο και στο δεύτερο με την μαλακή. Σε ένα απόγευμα που η Ferrari ηττήθηκε εύκολα από τη γερμανική ομάδα, η τρίτη θέση ελαχιστοποίησε τη ζημιά.

Όμως για πρώτη φορά πλέον, δεν είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, υστερεί πλέον κατά 3 βαθμούς έναντι του Hamilton. Στο τέλος κόντεψε να απειληθεί από τον Daniel Ricciardo που παρότι εκκίνησε 16ος λόγω αλλαγής υβριδικής μηχανής, ήταν ίσως το πρόσωπο του αγώνα. Πραγματοποίησε μερικές εντυπωσιακές προσπεράσεις και τελικά τερμάτισε τέταρτος!

Ακολούθησε ο Kimi Raikkonen που είχε χαμηλή πτήση με τη Ferrari, οι Ocon και Stroll που δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν τις εντυπωσιακές θέσεις τους στο grid σε ανάλογα αποτελέσματα και οι teammates τους. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσε ο Max Verstappen που χρειάστηκε να ανακάμψει μίας ακόμα ατυχίας. Ο Ολλανδός είχε επαφή με τη Williams του Felipe Massa στον 3ο γύρο, με αποτέλεσμα το κλατάρισμα του εμπρός δεξιά ελαστικού του. Έπεσε εικοστός αλλά κατάφερε να κερδίσει 10 θέσεις!

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Ιταλίας: Βόλτα στο πάρκο για Hamilton

Επόμενος αγώνας, σε δύο εβδομάδες, το Grand Prix Σιγκαπούρης.

(AP Photo/Luca Bruno)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ