FORMULA 1

GP Ισπανίας: Ο Χάμιλτον βρίσκει το ρυθμό του

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during a free practice at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, just outside Barcelona, Spain, Friday, May 11, 2018. The Formula One race will take place on Sunday. (AP Photo/Manu Fernandez)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during a free practice at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, just outside Barcelona, Spain, Friday, May 11, 2018. The Formula One race will take place on Sunday. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε τον ταχύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Ισπανίας, 5ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε ένα πρώτο βήμα για να βρει τη χαμένη -φέτος- καλή του αγωνιστική απόδοση, σημειώνοντας τον πρώτο χρόνο με τη μαλακή (και όχι την supersoft) γόμα στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Ισπανίας, 5ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο χρόνος του Άγγλου δεν ήταν καλύτερος του κορυφαίου που πέτυχε στην πρώτη περίοδο ο Βάλτερι Μπότας, ωστόσο τον πλησίασε στο περίπου ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Ενδεχομένως με τα supersoft ελαστικά να ήταν ταχύτερος, στην προσομοίωση των κατατακτήριων δοκιμών, όμως έχασε την ευκαιρία εξαιτίας ενός λάθους στη στροφή 7.

Αυτή τη φορά η RBR πλησίασε τη Mercedes, καθώς ο Ντάνιελ Ρικιάρντο -μετά το ελαφρύ του ατύχημα το πρωί- έφτασε 0,133 δευτ. κοντά στον Χάμιλτον, επίσης με τη μαλακή γόμα, ενώ ο τρίτος Μαξ Φερστάπεν έμεινε σχεδόν τρία δέκατα πίσω - πριν κάνει ένα τετ-α-κε τα τελευταία λεπτά.

Η Ferrari έφτασε στα 0,326 δευτ. από τον Χάμιλτον με τον Σεμπάστιαν Φέτελ -αλλά χρησιμοποιώντας τα supersoft ελαστικά-, ενώ ο Κίμι Ράικονεν δεν φάνηκε σήμερα όλη μέρα να είναι σε καλή κατάσταση, και περιορίστηκε στην 6η θέση αφότου ένα πρόβλημα τον κράτησε στο γκαράζ της Scuderia για σχεδόν όλο το δεύτερο μισό των δοκιμών.

Ο καλύτερος εκτός της πρώτης τριάδας των ομάδων ήταν ο Ρομέν Γκροζάν της Haas, αλλά με τη χαώδη διαφορά του 1,3 δευτερολέπτου - και μάλιστα με τα πολύ μαλακά ελαστικά. Πίσω από τον Γάλλο, και από τον έτερο οδηγό της Haas Κέβιν Μάγκνουσεν, βρέθηκε ο Στόφελ Βαντόρν της McLaren.

Ο Βέλγος -με τα supersoft- έφερε τη βαρέως ανανεωμένη νέα MCL33 στα 1,463 δευτ. από τη Mercedes του Χάμιλτον, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο έμεινε στην 12η θέση, στα 1,776’’ πίσω. Τη δεκάδα έκλεισε ο Σέρχιο Πέρεθ της Force India, ο οποίος λίγα λεπτά πριν το τέλος σταμάτησε στην πίστα όταν αποκολλήθηκε ένας τροχός του μονοθεσίου του μετά από πιτ-στοπ.

GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

GP Ισπανίας: Ο Χάμιλτον βρίσκει το ρυθμό του
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ