FORMULA 1

GP Ισπανίας: Ο Hamilton πήρε την pole!

Großer Preis von Spanien 2017, Freitag - Wolfgang Wilhelm
Großer Preis von Spanien 2017, Freitag - Wolfgang Wilhelm DAIMLER AG

Η μάχη για την pole position του Grand Prix της Βαρκελώνης κρίθηκε για 51 χιλιοστά, με τον Lewis Hamilton να βγαίνει νικητής στην κόντρα με τον Sebastian Vettel.

Την τρίτη φετινή του pole position και 64η της καριέρας του, πανηγύρισε στην Ισπανία ο Lewis Hamilton. Ο Βρετανός συνέχισε την κυριαρχία της Mercedes σε κατατακτήριες στο σιρκουί του Μονμελό και έχει το πάνω χέρι έναντι του μεγάλου του αντιπάλου στη μάχη του τίτλου: Sebastian Vettel. Μόνο 51 χιλιοστά του δευτερολέπτου τους χώρισαν, σε μία ακόμα συναρπαστική μονομαχία φέτος. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι έγινε στο σιρκουί της Βαρκελώνης.

Η πίστα του Μονμελό υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, ηλιοφάνεια, ζέστη και τη θερμοκρασία οδοστρώματος να βρίσκεται στους 44 βαθμούς Κελσίου! Τον καλύτερο χρόνο στο Q1 σημείωσε ο Lewis Hamilton, έχοντας διαφορά δύο δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Kimi Raikkonen. Πίσω τους ο Sebastian Vettel ήταν μπροστά από τον Valtteri Bottas, παρά την τρομάρα που πήρε στο ξεκίνημα της διαδικασίας όταν του δόθηκε εντολή να σταματήσει το μονοθέσιό του. Αν το έκανε θα έμενε εκτός συνέχειας όμως αποφάσισε να προσπαθήσει να φτάσει στα pit και τελικά, στην πορεία μία αλλαγή ρύθμισης ήταν αρκετή για να λυθεί το πρόβλημα!

Σε μία επίδειξη του πόσο σημαντικό είναι ένας οδηγός να μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για μία επιλογή με δόση ρίσκου. Τελικά ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δικαιώθηκε. Εκτός συνέχειας είδαμε οδηγούς από πέντε διαφορετικές ομάδες! Τον Marcus Ericsson (Sauber), τον Jolyon Palmer (Renault, τον Lance Stroll (Williams), τον Stoffel Vandoorne (McLaren) και τον Daniil Kvyat (Toro Rosso).

Στο Q2 είχαμε έκπληξη μεγατόνων. Όχι στην κορυφή, εκεί είχαμε Hamilton, Vettel και Bottas στο ίδιο δέκατο του δευτερολέπτου και τέταρτο τον Raikkonen. Η έκπληξη ήρθε διά χειρός Fernando Alonso που για πρώτη φορά φέτος έστειλε τη McLaren στο Q3! Εκτός συνέχειας έμειναν οι δύο Haas, o Carlos Sainz (Toro Rosso), o Nico Hulkenberg (Renault) και ο Pascal Wehrlein (Sauber).

Στο Q3, η πρώτη ζαριά ανήκε στον Hamilton που ήταν δύο δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος των Bottas/Raikkonen και μισό δευτερόλεπτο έναντι του Vettel. Στη δεύτερη και πιο κρίσιμη, ήταν ο Γερμανός αυτός που πραγματικά αμφισβήτησε την κυριαρχία του Hamilton αλλά τελικά ήταν 51 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός. Έτσι οι δύο πρωταγωνιστές της φετινής μάχης του τίτλου, θα μοιραστούν την πρώτη σειρά της εκκίνησης, με τους teammates τους στη δεύτερη και τους ταύρους της Red Bull στην τρίτη! Αίσθηση προκάλεσε η έβδομη θέση του Alonso μπροστά στους συμπατριώτες του.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Ισπανίας: Ο Hamilton πήρε την pole!

Photo Credits: Mercedes Media Site

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ