FORMULA 1

GP Ισπανίας (FP1): Μπροστά με διαφορά οι Mercedes

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the first practice session for the Spanish Formula One Grand Prix at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, Spain, Friday, May 12, 2017. The F1 race will be held on Sunday. (AP Photo/Emilio Morenatti)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the first practice session for the Spanish Formula One Grand Prix at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, Spain, Friday, May 12, 2017. The F1 race will be held on Sunday. (AP Photo/Emilio Morenatti) AP

Lewis Hamilton και Valtteri Bottas τρόμαξαν τον ανταγωνισμό στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά.

Η Mercedes AMG κυριάρχησε πλήρως στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ισπανίας που αποτελεί τον πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πίστα της Βαρκελώνης, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.21.521, επίδοση που ήρθε χρησιμοποιώντας τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli.

O Βρετανός ήταν μόλις 29 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του teammate του, Valtteri Bottas.

Τα δύο ασημί βέλη, που φέρουν αρκετά καινοτόμο διάταξη πτερυγίων στην πρόσθια αεροτομή, ήταν ταχύτερα και στα πρώτα στάδια της 90λεπτης διαδικασίας, όταν χρησιμοποιήθηκε η σκληρή γόμα. Εκεί ο Hamilton είχε προβάδισμα 89 χιλιοστών. Γενικά ήταν μία εξαιρετική περίοδος για τη γερμανική ομάδα, την ώρα που ανταγωνισμός είχε προβλήματα.

Οι Ferrari ήταν ένα δευτερόλεπτο μακριά, με τον Kimi Raikkonen τρίτο στην κατάταξη και τον τέταρτο Sebastian Vettel να σταματάει στην άκρη του pit lane με τη συμπλήρωση μίας ώρας, διαμαρτυρόμενος για δυσλειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων της SF70H. Ακολούθησαν οι δύο Red Bull, χωρίς όμως σημάδια εντυπωσιακής βελτίωσης σε σχέση με τους πρώτους τέσσερις αγώνες.

Μία από τα ίδια για τη McLaren, με τις προσπάθειες του Fernando Alonso να ολοκληρώνονται πριν καλά-καλά αρχίσουν, με καπνό να βγαίνει από την υβριδική μηχανή της Honda προσεγγίζοντας τη στροφή 3 του σιρκουί του Μονμελό. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, αιτία ήταν η διαρροή λαδιού και δουλεύουν πυρετωδώς για να βάλουν νέα μονάδα ισχύος για το FP2.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Haas με τους οδηγούς της στις θέσεις 7 και 8, αν και ο Romain Grosjean κάποια στιγμή ακινητοποιήθηκε στην άκρη της πίστας στη στροφή 4. Προβλήματα και για τον Sergey Sirotkin, που πήρε για το FP1 τη θέση του Jolyon Palmer. Αυτή τη φορά ο Ρώσος οδήγησε περισσότερο απ’ ότι στο Σότσι και πρόλαβε να ολοκληρώσει 10 γύρους προτού τεθεί νοκ άουτ λόγω διαρροής υγρών.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Ισπανίας (FP1): Μπροστά με διαφορά οι Mercedes

Photo credits: AP Photo/Emilio Morenatti

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ