FORMULA 1

GP Ιαπωνίας: Θρίαμβος Hamilton στο 1-2 της Mercedes

SUZUKA, JAPAN - SEPTEMBER 27:  Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates on the podium after winning the Formula One Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on September 27, 2015 in Suzuka, Japan.  (Photo by Clive Mason/Getty Images)
SUZUKA, JAPAN - SEPTEMBER 27: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates on the podium after winning the Formula One Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on September 27, 2015 in Suzuka, Japan. (Photo by Clive Mason/Getty Images) GETTY IMAGES

Déjà vu στη Σουζούκα! Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος ο Ρόσμπεργκ είχε την pole αλλά ο Χάμιλτον πήρε τη νίκη. Αγκαλιά με τον τίτλο ο Βρετανός, τρίτος ο Φέτελ.

Άλλο ένα βήμα στο δρόμο προς την κατάκτηση του τρίτου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της καριέρας του έκανε στη Suzuka o Lewis Hamilton.

Ο 30χρονος Βρετανός σημείωσε την πρώτη του νίκη στη συγκεκριμένη πίστα, 8η στο φετινό Πρωτάθλημα και 41η στην καριέρα του στην Formula 1 φτάνοντας έτσι σε νίκες το ίνδαλμά του, Ayrton Senna.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με πέντε αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος και τη διαφορά από τους έτερους διεκδικητές του τίτλου, Nico Rosberg - Sebastian Vettel να αυξάνεται (στους 48 από τον ομόσταβλό του, στους 59 από τον πιλότο της Ferrari).

Η κίνηση που έκρινε και τον νικητή έγινε στις πρώτες στροφές μετά την εκκίνηση όπου ο Hamilton κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία από τον poleman Rosberg. Ο Γερμανός, που από το πρωί δεν αισθανόταν καλά έχοντας πονοκέφαλο και πονόλαιμο, βρέθηκε στην τέταρτη θέση με τους Vettel - Bottas να τον περνούν, αλλά κατάφερε στην πορεία του αγώνα να τους περάσει και τους δύο μετά τις επισκέψεις στα pits, φτάνοντας έτσι στη δεύτερη θέση. Για τη Mercedes αυτό ήταν το 8ο 1-2 στο φετινό Πρωτάθλημα.

O Sebastian Vettel είχε την δεύτερη θέση, την οποία τελικά έχασε στον 31ο γύρο μετά το δεύτερο pit stop από τον Rosberg. Προσπάθησε να απαντήσει χωρίς ωστόσο να μπορέσει στους εναπομείναντες γύρους να τον απειλήσει μιας και η διαφορά τους ήταν σταθερά πάνω από 1,5”.

Αθόρυβο αγώνα έκανε ο Kimi Raikkonen φέρνοντας τη δεύτερη Ferrari στην τέταρτη θέση, αφήνοντας πέμπτο τον Valtteri Bottas.

Ο Nico Hulkenberg πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση τερματίζοντας στην έκτη θέση και ενώ είχε ξεκινήσει από τη 13η λόγω της ποινής (αφαίρεση τριών θέσεων στο γκριντ) που είχε από τον προηγούμενο αγώνα, στη Σιγκαπούρη, για το ατύχημα με τον Massa.

Καλή εμφάνιση και από τους πιλότους της Lotus με τον Romain Grosjean να τερματίζει στην έβδομη θέση και τον Pastor Maldonado στην όγδοη, ενώ την βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισε το δίδυμο της Toro Rosso με τον Max Verstappen να επικρατεί του Sainz Jr.

Σημειώστε ότι ο 17χρονος Ολλανδός σημείωσε τον 15ο χρόνο στις κατατακτήριες, δέχθηκε ποινή αφαίρεσης τριών θέσεων γιατί ακινητοποίησε σε επικίνδυνο σημείο το μονοθέσιό του κατά τη διάρκεια του Q2 και τελικά ξεκίνησε από την 17η θέση, λόγω του ότι ο Kvyat, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε και την ανακατασκευή του μονοθεσίου του, ξεκίνησε από το pitlane. Kι όμως κατάφερε όχι μόνο να μπει στη δεκάδα, αλλά και να τερματίσει μπροστά από τον ομόσταβλό του που εκκινούσε από τη 10η θέση.

Επόμενος αγώνας, το GP της Ρωσίας, στο Sochi, που διεξάγεται στις 11 Οκτωβρίου.

Διαβάστε στο Car and driver:

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ