FORMULA 1

GP Ιαπωνίας (FP3): Επεισοδιακή η τελευταία πρόβα

Großer Preis von Japan 2017, Freitag  Wolfgang Wilhelm
Großer Preis von Japan 2017, Freitag Wolfgang Wilhelm DAIMLER AG

Ο Valtteri Bottas ήταν ταχύτερος όλων στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη Σουζούκα.

Ο Valtteri Bottas ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Ιαπωνικού Grand Prix που αποτελεί τον δέκατο-έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο οδηγός της Mercedes σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με επίδοση στο 1.29.055 αλλά ήταν κι αυτός που προκάλεσε διακοπή των διαδικασιών στην τελευταία πρόβα ενόψει της μάχης της pole position, λόγω εξόδου στη στροφή Spoon που έφερε καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Οι ζημιές στο μονοθέσιό του δεν ήταν μεγάλες και δεν χρειάστηκε νέα αλλαγή κιβωτίου, καθώς θυμίζουμε πως άλλαξε χθες άρα κουβαλάει ποινή 5 θέσεων για το grid του αγώνα. Σε αντίθεση με τον Kimi Raikkonen που λίγο αργότερα βγήκε εκτός πίστας στη στροφή Degner 2, κατέληξε στις μπαριέρες και πλήγωσε σημαντικά τη Ferrari του. Μαζί και το κιβώτιο ταχυτήτων, με αποτέλεσμα να πάρει κι αυτός ποινή 5 θέσεων ενόψει της σειράς εκκίνησης του αγώνα.

Με τις διακοπές τα προγράμματα προσομοίωσης κατατακτήριων που έκαναν οι ομάδες δεν ολοκληρώθηκαν. Έτσι δεν είδαμε περαιτέρω αλλαγές στην κατάταξη, όπου ο Lewis Hamilton πλαισίωσε τον teammate του στο 1-2 της Mercedes. O Sebastian Vettel ήταν τρία δέκατα πίσω και μόνο οι δύο Red Bull κινήθηκαν στο ίδιο δευτερόλεπτο.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

GP Ιαπωνίας (FP3): Επεισοδιακή η τελευταία πρόβα

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του FP3 όπως τις παρουσιάζει η επίσημη τηλεόραση της Formula 1.

Photo Credits: mercedes-benz-archive.com/

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ