FORMULA 1

GP Ιαπωνίας (FP2): Όλα μούσκεμα

GP Ιαπωνίας (FP2): Όλα μούσκεμα
MCLARENMEDIACENTRE.COM

Ο Lewis Hamilton ήταν ταχύτερος από τους μόλις πέντε οδηγούς που σημείωσαν χρόνο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. (φωτογραφία)

H βροχή ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ιαπωνίας, περιορίζοντας αισθητά τη δράση στην πίστα της Σουζούκα. Οι ουρανοί άνοιξαν λίγο πριν την έναρξη της 90λεπτης διαδικασίας, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη της (όποιας) δράσης.

Με την αγωνιστική διαδρομή να μοιάζει με… ποτάμι σε κάποια σημεία, το πρώτο μισό του FP1 μετατράπηκε σε σόου, με τους μηχανικούς των ομάδων να φτιάχνουν πρόχειρες κατασκευές ικανές να πλεύσουν και να διασκεδάζουν με αυτόν τον τρόπο το πάντα στωικό κοινό στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Η βροχή σταμάτησε 45 λεπτά πριν το φινάλε της περιόδου και το πρώτο μονοθέσιο που βγήκε στην πίστα, προφανώς με full wet ελαστικά, ήταν η Ferrari του Kimi Raikkonen. Ακολούθησαν κι άλλοι συνάδελφοί του πραγματοποιώντας αναγνωριστικούς γύρους.

Ο πρώτος οδηγός που έγραψε χρόνο ήταν ο Sergio Perez με τη Force India, τον οποίο ακολούθησε ο teammate του, Esteban Ocon, με τον Lewis Hamilton να τους «προσπερνά» στην κατάταξη. Ο Βρετανός ήταν ο μόνος εκ των κορυφαίων συνδυασμών που τόλμησε να κάνει γρήγορο γύρο, ενώ στην κατάταξη τοποθέτησαν εαυτούς και οι δύο πιλότοι της Williams.

Πάντως οι καιρικές προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο αναφέρουν αλλαγή του σκηνικού, χωρίς βροχή.

GP Ιαπωνίας (FP2): Όλα μούσκεμα

Photo credits: mclarenmediacentre.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ