FORMULA 1

GP ΗΠΑ - RACE: Νίκησε κι ελπίζει ο Hamilton

GP ΗΠΑ - RACE: Νίκησε κι ελπίζει ο Hamilton

Ο Lewis Hamilton επέστρεψε στις νίκες έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες επικρατώντας στο Austin. Δεύτερος ο Nico Rosberg που συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι στη μάχη του τίτλου. Τρίτος ο Daniel Ricciardo.

Τρεις αγώνες, 26 βαθμοί. Καλύπτονται; Γιατί όχι. Άλλωστε όπως συνηθίζουν να λένε και οι Αμερικάνοι «It ain't over 'til the fat lady sings» («Τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία»).

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

O Lewis Hamilton νίκησε στο Austin μια πίστα που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί δική του μιας και από το 2012 οπότε και υποδέχθηκε για πρώτη φορά την F1, μετρά τέσσερις νίκες! 4 στα 5 δηλαδή…

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή τη φορά ο 31χρονος Βρετανός έκανε καλή εκκίνηση, δεν αντιμετώπισε προβλήματα με το μονοθέσιό του και έφτασε σε μια άνετη νίκη, την 7η για φέτος και 50η συνολικά στην καριέρα του που τον φέρνει μια ανάσα από τον Alain Prost που βρίσκεται στη δεύτερη θέση των πιλότων με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του σπορ, έχοντας 51 παρουσίες στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Nico Rosberg που είδε στην εκκίνηση τον Daniel Ricciardo να τον περνά και να δείχνει ικανός να μείνει εκεί. Ωστόσο η εγκατάλειψη από πρόβλημα στο κιβώτιο του ομόσταβλού του, Max Verstappen, στον 30ο γύρο και το καθεστώς Virtual Safety Car δεν τον ευνόησε καθώς ο Γερμανός έσπευσε στα pits κερδίζοντας πίσω τη θέση, τη στιγμή που ο Αυστραλός είχε αλλάξει λάστιχα τέσσερις γύρους νωρίτερα. Κάπου εκεί είδε τις ελπίδες του για τη δεύτερη θέση να εξανεμίζονται.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Sebastian Vettel σε έναν δύσκολο αγώνα για τη Ferrari που είδε τον Kimi Raikkonen να εγκαταλείπει στην έξοδο των pits με έναν τροχό έτοιμο να βγει από τη θέση του.

Ο Φινλανδός που βρισκόταν στην τέταρτη θέση σε εκείνο το σημείο του αγώνα, επέστρεψε στα pits αφήνοντας το μονοθέσιό του να κυλήσει προς τα πίσω μιας και η διαδρομή βρίσκεται σε ανηφορικό σημείο…

Στην καλύτερή του εμφάνιση με σε αυτήν τη δεύτερη θητεία του στη McLaren, o Fernando Alonso τερμάτισε στην πέμπτη θέση, περνώντας στον τελευταίο γύρο τον Calros Sainz Jr. Λίγο νωρίτερα, στον 52ο γύρο, είχε προηγηθεί η επεισοδιακή προσπέρασήτου επί του Felipe Massa, με τα μονοθέσιά τους να ακουμπούν και να βγαίνουν εκτός πίστας. Το περιστατικό θα εξεταστεί μετά το πέρας του αγώνα, όπως ενημέρωσαν οι αγωνοδίκες.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Sergio perez, o Jenson Button και ο Romain Grosjean.

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται το 3ήμερο 28-30 Οκτωβρίου με τον αγώνα του Μεξικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR & DRIVER

Κανείς δεν ξεχνά τον Marco Simoncelli...
Tα καλύτερα στιγμιότυπα από τον αγώνα του Phillip Island
GP Αυστραλίας - RACE: Τεράστιος Crutchlow!
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ