FORMULA 1

GP ΗΠΑ (FP2): Δύο στα δύο για Hamilton

Mercedes driver Lewis Hamilton, of Britain, drives his car during the first practice session for the Formula One U.S. Grand Prix auto race at the Circuit of the Americas, Friday, Oct. 20, 2017, in Austin, Texas. (AP Photo/Eric Gay)
Mercedes driver Lewis Hamilton, of Britain, drives his car during the first practice session for the Formula One U.S. Grand Prix auto race at the Circuit of the Americas, Friday, Oct. 20, 2017, in Austin, Texas. (AP Photo/Eric Gay) AP PHOTO/ERIC GAY

Αυτή τη φορά το οδόστρωμα ήταν επί 90 λεπτά στεγνό αλλά και πάλι ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton ήταν ταχύτερος όλων.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Grand Prix του Τέξας ο Lewis Hamilton. Με τον δέκατο-έβδομο γύρο της σεζόν για τον μαγικό κόσμο της Formula 1 να μπορεί να αποτελέσει πεδίο θριάμβου για τον Βρετανό καθώς μπορεί την Κυριακή να ανακηρυχθεί για τέταρτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής, το να ξεκινήσει με το δεξί ήταν πολύ σημαντικό. Και το έκανε και με το παραπάνω, όντας ταχύτερος όλων και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Όστιν. Την ίδια ώρα, ο μεγάλος του αντίπαλος στη μάχη του τίτλου, ο Sebastian Vettel, αντιμετώπιζε προβλήματα.

Ας τα δούμε όλα αναλυτικά. To Circuit of Americas υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλό πλέον καιρό, θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 32. Μετά την πρωινή βροχή, στο FP2 είχαμε εξ αρχής δράση και είχαμε εξ αρχής κάποιες μικροεξόδους με βασικούς πρωταγωνιστές τους οδηγούς της μοναδικής αμερικανικής ομάδας, της Haas F1.

Μετά από μόλις 9 λεπτά ο Bottas έκανε τον καλύτερο χρόνο φορώντας στη Mercedes του την super soft γόμα ελαστικών (κόκκινα διακριτικά), με την Pirelli να έχει φέρει στο Ώστιν ακόμα τη soft (κίτρινα διακριτικά) και την ultra soft (μωβ διακριτικά κανονικά αλλά ειδικά για το συγκεκριμένο αγώνα… ροζ!). Η απάντηση ήταν άμεση, αρχικά από τη Ferrari του Kimi Raikkonen και στη συνέχεια από τη Red Bull του Daniel Ricciardo. Εν τω μεταξύ, Vettel και Hamilton τοποθετούσαν εαυτούς πίσω από τον Αυστραλό, όμως αυτή με τη μαλακή γόμα. Όμως ο Γερμανός είχε μία εντυπωσιακή έξοδο στη στροφή 5, με την SF70H να βγαίνει εκτός δρόμου και να καταλήγει στην αμμοπαγίδα αλλά χωρίς συνέπειες.

Χρειάστηκε να συμπληρωθεί η μισή ώρα για να έρθουν οι πρώτοι "πυροβολισμοί" από τις Mercedes με την ultra soft γόμα. Πρώτα ο Bottas κατέβηκε σχεδόν ένα δευτερόλεπτο χαμηλότερα, στο 1.35.279 και λίγο μετά οπ Hamilton έφτασε στο 1.34.668 – τον απόλυτο χρόνο στο COTA. Με ultra οι Verstappen και Vettel τον πλησίασαν στα 3 και τα 5 δέκατα αντίστοιχα αλλά μετά άρχισαν οι προσομοιώσεις αγώνα άρα ουδείς κυνηγούσε το χρονόμετρο. Έτσι δεν υπήρξαν άλλες αξιοσημείωτες αλλαγές.

To μόνο σημαντικό στοιχείο είναι πως το πρόγραμμα του Vettel διακόπηκε πρόωρα, καθώς επέστρεψε στο γκαράζ της Scuderia παραπονούμενος για παράξενη αίσθηση στον εμπρός άξονα της SF70H.

Η κατάταξη του FP2 λοιπόν διαμορφώθηκε ως εξής:

GP ΗΠΑ (FP2): Δύο στα δύο για Hamilton

Photo Credits: AP Photo/Eric Gay

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ