FORMULA 1

GP ΗΠΑ (FP1): Ξεκίνημα με Hamilton

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain poses on the podium for his team crew after winning the Japanese Formula One Grand Prix at Suzuka Circuit in Suzuka, central Japan, Sunday, Oct. 8, 2017. (AP Photo/Toru Takahashi)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain poses on the podium for his team crew after winning the Japanese Formula One Grand Prix at Suzuka Circuit in Suzuka, central Japan, Sunday, Oct. 8, 2017. (AP Photo/Toru Takahashi) AP PHOTO/TORU TAKAHASHI

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Lewis Hamilton, ήταν καλύτερος υπό μεικτές συνθήκες στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Όπως αναμενόταν η βροχή επηρέασε την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που διεξάγεται στην πίστα του Ώστιν, στο Τέξας.

Είχε βρέξει αρκετά πριν το ξεκίνημα του FP1, όπου οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με ενδιάμεσα ελαστικά, προτού στην πορεία στεγνώσει αρκετά το οδόστρωμα ώστε να χρησιμοποιηθούν σλικ. Τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Lewis Hamilton, με τον έτερο διεκδικητή του τίτλου, Sebastian Vettel να τον ακολουθεί.

Παρότι λοιπόν όταν το χρονόμετρο άρχισε να μετράει αντίστροφα από τα 90 λεπτά η βροχή είχε σταματήσει, στο ξεκίνημα της διαδικασίας η χρήση ενδιάμεσων ελαστικών ήταν απαραίτητη. Με τον Hamilton να δίνει αρχικά το ρυθμό, τον Max Verstappen να παίρνει τη σκυτάλη για λογαριασμό της Red Bull Racing και τον Felipe Massa με τη Williams να πετυχαίνει τελικά τον καλύτερο χρόνο με αυτού του είδους ελαστικά της Pirelli.

Όμως με την κατάσταση του οδοστρώματος να βελτιώνεται, τα σλικ ελαστικά μπήκαν στο παιχνίδι και οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν. Vettel, Daniel Ricciardo και Verstappen πέρασαν από την κορυφή προτού βρεθεί ξανά εκεί ο Hamilton. Που βελτίωσε περαιτέρω την καλύτερη επίδοσή του, φτάνοντας στο 1.36.335 που έμελλε να είναι και η καλύτερη του FP1.

O Vettel ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός και οριακά μπροστά από τη δεύτερη Mercedes του Valtteri Bottas ενώ στο δευτερόλεπτο κινήθηκε ο Verstappen. Οι πρώτοι τέσσερις είχαν την super soft γόμα στις καλύτερες επιδόσεις τους, σε αντίθεση με το δίδυμο που ακολούθησε το οποίο αποτελούσαν ο Stoffel Vandoorne με τη McLaren και με αναβαθμισμένη υβριδική μηχανή της Honda και ο Massa.

Στα αξιοσημείωτα ήταν η διαρροή στα υδραυλικά της MCL32 που κράτησε τον Fernando Alonso θεατή, η επικράτηση του Carlos Sainz στην πρώτη εμφάνιση ως teammate του Nico Hulkenberg στη Renault ενώ το ντεμπούτο του έκανε ο Brendon Hartley! Ο Νεοζηλανδός που καλύπτει το κενό του Pierre Gasly στη Scuderia Toro Rosso ήταν 1.2 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Sean Gelael που οδήγησε μόνο για το FP1 την STR12 (αντί του Daniil Kvyat).

Αναλυτικά η κατάταξη του FP1:

GP ΗΠΑ (FP1): Ξεκίνημα με Hamilton

Photo credits: AP Photo/Toru Takahashi

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ