FORMULA 1

GP ΗΠΑ: Εμφατική Pole για Hamilton

Großer Preis der USA 2017, Freitag  Wolfgang Wilhelm
Großer Preis der USA 2017, Freitag Wolfgang Wilhelm DAIMLER AG

O οδηγός της Mercedes πανηγύρισε άλλη μία pole position, αλλά ο Sebastian Vettel θα εκκινήσει δίπλα του στον αγώνα του Ώστιν.

O Lewis Hamilton συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα από τις ελεύθερες δοκιμές όπου έκανε το τρία στα τρία, κυριάρχησε στο Q1, το Q2 αλλά και το Q3 των κατατακτήριων και θα εκκινήσει από την pole position στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο Βρετανός στοχεύει στο να κατακτήσει και μαθηματικά τον φετινό τίτλο, όμως με τον Sebastian Vettel να εκκινεί δίπλα του, λογικά ο αγώνας στο Τέξας δεν θα αποτελέσει βόλτα στο πάρκο. Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη στις κατατακτήριες δοκιμές του Ώστιν.

Το Circuit of the Americas υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 31 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 39. Οι Mercedes/Ferrari προσπάθησαν να προκριθούν από το Q1 χρησιμοποιώντας την πολύ μαλακή και όχι την πάρα πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli.

Και τα κατάφεραν, με τον Hamilton να είναι μάλιστα ταχύτερος όλων, με επίδοση στο 1.34.822. Με τα ultra ο Verstappen ήταν 77 χιλιοστά πιο αργός, με τη Mercedes του Bottas και τη Ferrari του Sebastian Vettel στο μισό δευτερόλεπτο.

Εκτός συνέχειας έμειναν οι δύο Sauber, o Lance Stroll που πρωταγωνίστησε σε ένα παραλίγο ατύχημα καθώς βρέθηκε με τη Williams στο διάβα της Haas του Romain Grosjean, o Brendon Hartley που πραγματοποιεί με την Toro Rosso το ντεμπούτο του στη Formula 1 και ο Kevin Magnussen με τη δεύτερη Haas.

Το Q2 ξεκίνησε με τον Lewis Hamilton να σημειώνει νέο ρεκόρ πίστας, καθώς βάζοντας την ultra γόμα ελαστικών, κατέβηκε στο 1.33.560. Επίδοση που δεν κατάφερε κάποιος να μιμηθεί.

Στα αξιοσημείωτα ήταν το γεγονός πως η Red Bull Racing επέλεξε να βγάλει τον Verstappen με ελαστικά μαλακής γόμας, με τα οποία έκανε τον καλύτερο χρόνο του στο Q2 άρα βάσει κανονισμών θα πρέπει να εκκινήσει τον αγώνα. Κίνηση στρατηγικής λοιπόν στην περίπτωση του Ολλανδού, μένει να δούμε αν θα φέρει αποτελέσματα δεδομένου πως κουβαλάει ποινή 15 θέσεων στο grid για αλλαγή κινητήρα.

Εκτός συνέχειας έμειναν ο Felipe Massa με τη Williams, o Daniil Kvyat με την Toro Rosso, o Stoffel Vandoorne με τη McLaren, o Grosjean και ο Nico Hulkenberg. Ειδικά ο Γερμανός, δεν βγήκε καν στην πίστα καθώς κουβαλώντας ποινές για αλλαγή μονάδος ισχύος, θα εκκινήσει από την ουρά του grid. Άρα η Renault έκρινε πιο φρόνιμο να μη σπαταλήσει φρέσκα σετ ελαστικών.

Το Q3 ξεκίνησε όπως και η προηγούμενη περίοδος, δηλαδή με τον Hamilton να δηλώνει εμφατικά παρών, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πίστας με χρόνο 1.33.108. Στην πρώτη ζαριά ο Bottas ήταν 4 δέκατα πίσω του ενώ οι δύο Ferrari και ο Verstappen στα 7. Στη δεύτερη ζαριά τα «ασημί βέλη» δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τους χρόνους τους, το έκανε όμως ο Vettel που μπήκε σφήνα ανάμεσά τους και έτσι θα μοιραστεί την πρώτη σειρά της εκκίνησης με τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη του τίτλου.

Για τον Hamilton αυτή ήταν η ενδέκατη φετινή και εβδομηκοστή-δεύτερη συνολικά pole position της καριέρας του! Παράλληλα έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ που ανήκε στον σπουδαίο Michael Schumacher αφού πλέον έχει τις περισσότερες παρουσίες στην πρώτη σειρά της εκκίνησης: 117!

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP ΗΠΑ: Εμφατική Pole για Hamilton
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ