FORMULA 1

GP Γερμανίας (FP1): Στα χιλιοστά Ρικιάρντο-Χάμιλτον

SPIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.18 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualifying. Image shows Daniel Ricciardo (AUS/ Red Bull Racing). Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter // GEPA pictures/Red Bull Content Pool // AP-1W528N3T92111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
SPIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.18 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualifying. Image shows Daniel Ricciardo (AUS/ Red Bull Racing). Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter // GEPA pictures/Red Bull Content Pool // AP-1W528N3T92111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. // GEPA PICTURES/RED BULL CONTENT POOL

Μόλις τέσσερα χιλιοστά του δευτερολέπτου χώρισαν τη Red Bull RB14 του Ντάνιελ Ρικιάρντο από τη Mercedes W09 του Λιούις Χάμιλτον στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Γερμανίας, 12ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1.

Η Ferrari τους πλησίασε, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ, στα 3 δέκατα του δευτερολέπτου, πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν που σημείωσε τον τρίτο χρόνο, με την έτερη RB14, δύο δέκατα πίσω από τον Αυστραλό του ομόλογο.

Πάντως, ο Ρικιάρντο αντιμετωπίζει το σοβαρό ενδεχόμενο να εκκινήσει τον αγώνα του Χόκενχαϊμ από την "ουρά" της σειράς εκκίνησης, καθώς πριν τις ελεύθερες δοκιμές άλλαξε ορισμένα από τα επιμέρους στοιχεία της μονάδας ισχύος της Renault - για την ακρίβεια τον ηλεκτροκινητήρα MGU-K, την κεντρική μονάδα ελέγχου και τη μπαταρία.

Δεδομένου ότι ο Αυστραλός ήδη θα εκκινήσει από το τέλος, η RBR ενδεχομένως αύριο να του αλλάξει και τον θερμικό κινητήρα V6, μαζί με το Turbo.

Πίσω στις ελεύθερες δοκιμές: την εξάδα έκλεισαν -σε αρκετή απόσταση- οι δύο Φινλανδοί της Mercedes και της Ferrari, Βάλτερι Μπότας και Κίμι Ράικονεν, Για μία ακόμη φορά ταχύτερη των "υπόλοιπων" ομάδων ήταν η Haas-Ferrari, με τους Ρομέν Γκροζάν και Κέβιν Μάγκνουσεν στην οκτάδα, ενώ ο Σαρλ Λεκλέρ της Sauber πέτυχε τον ένατο χρόνο!

Όσο για τη McLaren, ο Φερνάντο Αλόνσο πέτυχε τον 12ο χρόνο, δύο δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή, αν και ο Ισπανός παραπονέθηκε για μια μικροέξοδο του Νίκο Χούλκενμπεργκ μπροστά του, που του χάλασε έναν σβέλτο γύρο – χαρακτηρίζοντας τον Γερμανό ως "ερασιτέχνη"! Ο Ισπανός έκανε μόνο 13 γύρους, καθώς η ομάδα κράτησε για ιδιαίτερη πολλή ώρα το μονοθέσιο στο γκαράζ, με την αιτιολογία ότι "έκανε διάφορες ρυθμίσεις".

Τέλος, στις συγκεκριμένες δοκιμές έλαβαν μέρος και δύο νέοι οδηγοί δοκιμών, ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι με τη Sauber και ο Νικολά Λατιφί με τη Force India, γράφοντας τον 19ο και τον 17ο χρόνο αντίστοιχα.

GP ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1


GP Γερμανίας (FP1): Στα χιλιοστά Ρικιάρντο-Χάμιλτον
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ