FORMULA 1

GP Άμπου Ντάμπι: Ξανά στην pole position o Bottas

Großer Preis von Abu Dhabi 2017, Freitag Wolfgang Wilhelm
Großer Preis von Abu Dhabi 2017, Freitag Wolfgang Wilhelm DAIMLER AG

Ο οδηγός της Mercedes, Valtteri Bottas, πήρε την pole με χρόνο ρεκόρ στην εντυπωσιακή πίστα της Γιας Μαρίνα που φιλοξενεί το φινάλε της σεζόν.

Σε εμφύλιο ανάμεσα στους οδηγούς της Mercedes AMG Petronas εξελίχθηκε η τελευταία μάχη κατατακτήριων δοκιμών του 2017. Νικητής σε αυτή αναδείχθηκε ο Valtteri Bottas που για πρώτη φορά στην καριέρα του πήρε δεύτερη συνεχόμενη pole position, στοχεύοντας στο να κλείσει τη σεζόν με στιλ.

Ο Lewis Hamilton τον ακολούθησε, με τις Ferrari και Red Bull να μη μπορούν να ακολουθήσουν τον ίδιο ρυθμό στο Q3. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στο Q1 οι διαφορές ανάμεσα στους τρεις πρώτους ήταν ελάχιστες. Συγκεκριμένα μόλις 97 χιλιοστά χώριζαν τον πρώτο Bottas, τον δεύτερο Hamilton και τον τρίτο Raikkonen. Σε ένα σκηνικό παρόμοιο των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής. Στο άλλο άκρο, αυτό της ζώνης αποκλεισμού, βρέθηκαν η Haas του Romain Grosjean, οι δύο Scuderia Toro Rosso και οι δύο Sauber.

Στο Q2 οι χρόνοι κατέβηκαν αρκετά, με τον Hamilton να φτάνει στο 1.36.742 στην πρώτη του προσπάθεια, σημειώνοντας ένα ακόμα ρεκόρ πίστας. Βέβαια με βραχεία κεφαλή καθώς ο Bottas ήταν μόλις 80 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του ενώ η Ferrari του Sebastian Vettel στα δύο δέκατα. Σατη ζώνη αποκλεισμού, βρέθηκαν οι δύο McLaren, η Renault του Carlos Sainz, η Haas του Kevin Magnussen και η Williams του Lance Stroll.

Έτσι στο Q3 προκρίθηκαν οι δύο Mercedes, οι δύο Ferrari, οι δύο Red Bull, οι δύο Force India, η Renault του Nico Hulkenberg και η Williams του Felipe Massa. Στη πρώτη ζαριά ήταν ο Bottas αυτός που σταμάτησε τα χρονόμετρα στο εντυπωσιακό 1.36.231, αφήνοντας τον teammate του 172 χιλιοστά πίσω, την ώρα που την κρίσιμη στιγμή οι Ferrari ήταν αρκετά μακριά. Και παρέμειναν μακριά, αφήνοντας τη μάχη της pole για τα ασημί βέλη.

Ο Hamilton δεν κατάφερε να βελτιώσει την επίδοσή του και ο Bottas δεν ολοκλήρωσε καν το γύρο του, αφού είχε εξασφαλίσει τη δεύτερη συνερχόμενη pole position και τέταρτη συνολικά στην καριέρα του. Vettel και Ricciardo βελτίωσαν τους χρόνους τους και θα μοιραστούν τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, με τους teammate τους στην Τρίτη.

Αναλυτικά η κατάταξη της μάχης της pole:

GP Άμπου Ντάμπι: Ξανά στην pole position o Bottas

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς αρχίζει στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής (ώρα Ελλάδας).

Photo credits: mercedesamgf1.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ