FORMULA 1

GP Άμπου Ντάμπι (FP3): Νέο ρεκόρ από Hamilton

Großer Preis von Abu Dhabi 2017, Freitag Wolfgang Wilhelm
Großer Preis von Abu Dhabi 2017, Freitag Wolfgang Wilhelm DAIMLER AG

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Lewis Hamilton ήταν ταχύτερος και στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Μετά την πρωτιά του στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, ο Lewis Hamilton σημείωσε την καλύτερη επίδοση και στο τελευταίο τεστ πριν τη μάχη της pole position για τον εικοστό και τελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Μάλιστα ο 32χρονος σημείωσε νέο ρεκόρ πίστας, σε μία διαδικασία όπου σε αντίθεση με χθες, οι Mercedes έκαναν εύκολα το 1-2.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Pirelli είχε φέρει στο Άμπου Ντάμπι την πάρα πολύ μαλακή (μωβ διακριτικά), την πολύ μαλακή (κόκκινα διακριτικά) και τη μαλακή γόμα ελαστικών (κίτρινα διακριτικά), με το πρώτο μέρος του FP1 να προσφέρεται για πειραματισμούς ενόψει της νέας σεζόν. Η πίστα του Εμιράτου υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα είχε πέσει στους 26 Βαθμούς Κελσίου και εκείνη του οδοστρώματος στους 43!

Όμως δεδομένου πως η συγκεκριμένη ώρα της ημέρας και οι θερμοκρασίες που τη συνοδεύουν, δεν είναι αντιπροσωπευτικές όσων θα δούμε στις επίσημες διαδικασίες, είχαμε λιγότερη δράση απ’ ότι συνήθως στην τελευταία πρόβα πριν τις κατατακτήριες δοκιμές. Χρειάστηκε να περάσει ένα τέταρτο για να δούμε έναν εκ των κορυφαίων συνδυασμών, τη Ferrari του Kimi Raikkonen, να γράψει χρόνους με την ultra soft γόμα.

Όμως η απάντηση των Mercedes ήταν άμεση, με τα ασημί βέλη να εναλλάσσονται στην κορυφή των χρόνο προτού ο Hamilton κατέβει στο 1.38.159, επίδοση που ήταν μισό δευτερόλεπτο κάτω από εκείνη του Valtteri Bottas και σχεδόν ένα δευτερόλεπτο από τον ανταγωνισμό. Στα μισά της διαδικασίας είχαμε για λίγο καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας κι αυτό διότι στη στροφή 8 βρέθηκε μία ομπρέλα!

Είκοσι λεπτά πριν το πέσιμο της καρό σημαίας οι Ferrari αντεπιτέθηκαν, με τον Raikkonen να κινείται δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορα από τον Hamilton και τον Sebastian Vettel 15 χιλιοστά πιο αργά! Όμως όπως συνήθως συμβαίνει στο FP3, προς το τέλος είχαμε «πυροβολισμούς» κατά ριπάς. Με επίδοση στο 1.37.627 ο Hamilton έκανε νέο ρεκόρ πίστας και κανένας δεν μπόρεσε να κινηθεί με ανάλογο ρυθμό.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

GP Άμπου Ντάμπι (FP3): Νέο ρεκόρ από Hamilton

Οι κατατακτήριες δοκιμές αρχίζουν στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ