FORMULA 1

Γλιτώνει την ποινή ο Vettel

Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany, right, brakes as he attempts to pass Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland during the Malaysian Formula One Grand Prix in Sepang International Circuit in Sepang, Malaysia, Sunday, Oct. 01, 2017. (AP Photo/Daniel Chan)
Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany, right, brakes as he attempts to pass Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland during the Malaysian Formula One Grand Prix in Sepang International Circuit in Sepang, Malaysia, Sunday, Oct. 01, 2017. (AP Photo/Daniel Chan) AP

Οι έλεγχοι της Ferrari δεν εντόπισαν ζημιά στο κιβώτιο ταχυτήτων που ο Sebastian Vettel είχε στο Grand Prix Μαλαισίας.

Ανακούφιση στο στρατόπεδο της Scuderia Ferrari καθώς οι ενδελεχείς έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο Μαρανέλο, έδειξαν πως δεν υπέστη ζημιά το κιβώτιο ταχυτήτων στην κατεστραμμένη SF70H του Sebastian Vettel. Έτσι φαίνεται πως το παράξενο συμβάν που έλαβε χώρα στο γύρο επιστροφής στα pit μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στο Grand Prix Μαλαισίας, δεν θα «πληγώσει» περισσότερο την ήδη «χτυπημένη» από την ατυχία ιταλική ομάδα.

Θυμίζουμε πως με μειωμένο πλέον ρυθμό καθώς ο αγώνας της Σεπάνγκ είχε ολοκληρωθεί και ενώ όπως συνηθίζεται προσπαθούσαν να «μαζέψουν λάστιχο» εκτός αγωνιστικής γραμμής, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και ο Lance Stroll της Williams συγκρούστηκαν. Το κόκκινο μονοθέσιο υπέστη σημαντικές ζημιές, αλλά τελικά όχι σε κάποιο από τα μέρη η αντικατάσταση των οποίων θα μπορούσε να φέρει ποινή στο grid του επόμενου αγώνα.

Η Ferrari θα χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο κιβώτιο στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ιαπωνίας, η οποία διεξάγεται το πρωί του Σαββάτου. Αν λειτουργήσει ομαλά, τότε θα χρησιμοποιηθεί κανονικά και στις επίσημες διαδικασίες. Αν όχι, αν έστω υπάρξουν ανησυχητικές ενδείξεις, θα προχωρήσουν σε αντικατάσταση που θα κοστίσει στον Vettel πέντε θέσεις στο grid της Σουζούκα.

Όλα αυτά ενώ είναι πλέον 34 πόντους πίσω από τον Lewis Hamilton στο κυνήγι του φετινού τίτλου.

AP Photo/Daniel Chan

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ