FORMULA 1

Γιατί τιμωρήθηκε ο Verstappen

Γιατί τιμωρήθηκε ο Verstappen
2017 GETTY IMAGES

Η ποινή που στέρησε την παρουσία του Max Verstappen στο βάθρο ήταν το θέμα συζήτησης μετά το Grand Prix των ΗΠΑ.

Για μία ακόμα φορά στον μαγικό κόσμο της Formula 1, όσα συναρπαστικά συνέβησαν εντός πίστας έχασαν μέρος της λάμψης τους καθώς όλοι συζητούν τι έγινε εκτός αυτής και συγκεκριμένα την απόφαση των αγωνοδικών να τιμωρήσουν τον Max Verstappen. Ο Ολλανδός τερμάτισε τρίτος στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αλλά έλαβε ποινή 5 δευτερολέπτων στον τελικό του χρόνο, πράγμα που τον έριξε τέταρτο, πίσω από τον Kimi Raikkonen.

Όμως τι συνέβη και προέκυψε αυτή η ποινή που εξόργισε τον Ολλανδό και τη Red Bull Racing. Στον τελευταίο γύρο ο 20χρονος "επιτέθηκε" στη Ferrari του "Iceman", την οποία και πέρασε από την εσωτερική της στροφής 17. Ωστόσο το έκανα έχοντας και τους τέσσερις τροχούς εκτός πίστας, με αποτέλεσμα οι αγωνοδίκες, το πάνελ των οποίων αποτελούσαν οι Garry Connelly, Radovan Novak και Mika Salo, να κρίνουν πως απέκτησε παράνομα πλεονέκτημα.

Δείτε την επίμαχη φάση από κάθε οπτική γωνία…

Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, η ποινή είναι σωστή. Όμως αυτό που τονίζει η πλευρά των "ταύρων" είναι πως η συγκεκριμένη κίνηση έγινε κατά κόρων φέτος στο Τέξας, χωρίς όμως οι αγωνοδίκες να δείξουν την ίδια ευαισθησία.

Photo Credits: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ