Γιατί εγκαταλείφθηκε η πρώτη διαδικασία εκκίνησης;

Γιατί εγκαταλείφθηκε η πρώτη διαδικασία εκκίνησης;

Ο διευθυντής αγώνων της Formula 1, Charlie Whiting, εξηγεί τι πήγε στραβά προτού σβήσουν τα κόκκινα φώτα και γιατί εγκαταλείφθηκε η πρώτη διαδικασία εκκίνησης.

Το Grand Prix Αυστραλίας με το οποίο άνοιξε η αυλαία του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, περιελάμβανε συνολικά 58 γύρους. Ωστόσο ο πρώτος εξ αυτών ήταν… σε ρυθμούς χελώνας αφού η αρχική διαδικασία εκκίνησης ματαιώθηκε και οι οδηγοί έκαναν έναν επιπλέον γύρο σχηματισμού.

Την ώρα εκείνη δεν ήταν ξεκάθαρο τι είχε πάει στραβά στο grid και αν κάποιος οδηγός αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Όμως ο διευθυντής αγώνα, Charlie Whiting, έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις.

"Εγκατέλειψα την πρώτη διαδικασία εκκίνησης γιατί υπήρχε κάποια αβεβαιότητα και θέλω πάντα να είμαι σίγουρος, τουλάχιστον στο βαθμό του εφικτού, πως όλα είναι ομαλά πριν πατήσω το κουμπί που αρχίζει τη διαδικασία σβησίματος των κόκκινων φώτων.

Αρχικά ο Perez είχε βρεθεί σε λάθος θέση στο grid και μετά από λίγο, άρχισε να κινείται προς τα εμπρός. Παράλληλα ο κριτής που είναι υπεύθυνος για το φωτεινό πάνελ στο σημείο που βρισκόταν το μονοθέσιο του Kvyat, πάτησε το κίτρινο κουμπί που υποδήλωνε πως υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

Ούτε εγώ αλλά ούτε οι συνάδελφοί μου στο κέντρο ελέγχου του αγώνα μπορούσαμε να δούμε κάποιο πρόβλημα άρα έκρινα πως η ασφαλέστερη επιλογή ήταν να ακυρώσουμε τη διαδικασία και να γίνει ένας ακόμα γύρος σχηματισμού", είπε ο Βρετανός στο motorsport.

Όπως τόνισε εκ των υστέρων, έχοντας πλέον αναλύσει ενδελεχώς όλα τα σχετικά βίντεο, διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Εκτός από το… υπερβολικό άγχος του κριτή που πάτησε το κουμπί!

Photo credits: AP Photo/Pavel Golovkin

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Αυτά είναι τα 15 χειρότερα αεροδρόμια στον κόσμο για το 2017 (τα 4 είναι στην Ελλάδα)

Τέταρτο χειρότερο στον κόσμο ένα ελληνικό αεροδρόμιο σύμφωνα με την ψήφο των επιβατών που προέκυψε από την εμπειρία τους. Ποια είναι τα άλλα τρία που μπήκαν στην δεκάδα με τα χειρότερα αεροδρόμια στην Ευρώπη

Όταν ο Κοσκωτάς έδωσε 600 εκατομμύρια στον Σαραβάκο

Μία κινηματογραφική ιστορία που αναστάτωσε όλη την Ελλάδα και ξεπερνούσε κάθε θρίλερ μυστηρίου. Με λεφτά σε βαλίτσες που θάφτηκαν κάτω από τα πλακάκια και τη θυρίδα '202 Α' να μιλάει ακόμα.

Lockheed Martin: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον 'γίγαντα' των όπλων

To νέο στοίχημα με τα F35, οι χρυσές δουλειές με οπλικά συστήματα σε όλον τον πλανήτη και η μεγάλη της δύναμη στη διπλωματία

Τι λες σε έναν Μεταλά (και τι ακούει στην πραγματικότητα)

Πόσο κοντά στο βρωμόξυλο έχεις βρεθεί χωρίς να το πάρεις χαμπάρι;

 

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ

Το τέλος μίας σχέσης

Τις επόμενες ώρες αναμένονται καθοριστικές εξελίξεις σε ότι αφορά στη διακοπή της συνεργασίας της McLaren με τη Honda.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24