FORMULA 1

Γενέθλια στις... μπαριέρες ο Vettel!

Γενέθλια στις... μπαριέρες ο Vettel!

Ο Sebastian Vettel οδηγούσε τον αγώνα στο Spielberg μέχρι τον 27ο γύρο, όταν στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού το πίσω δεξί λάστιχο της Ferrari διαλύθηκε και το μονοθέσιό του κατέληξε στις μπαριέρες (VIDEO).

Ο Sebastian Vettel οδηγούσε τον αγώνα στο Spielberg μέχρι τον 27ο γύρο όταν στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού το πίσω δεξί λάστιχο της Ferrari διαλύθηκε με αποτέλεσμα ο Γερμανός που σήμερα κλείνει τα 29 του, έχασε τον έλεγχο και κατέληξε στις μπαριέρες.

Ο Vettel ξεκίνησε τον αγώνα από την 9η θέση “φορώντας” την πολύ μαλακή (super soft) γόμα της Pirelli. Με τους περισσότερους να έχουν επισκεφθεί τα pits για αλλαγή ελαστικών, ο Γερμανός είχε βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης, προσπαθώντας προφανώς να γλιτώσει ένα pit stop. Κοντινά πλάνα λίγο πριν το ατύχημα έδειχναν ότι τα ελαστικά του είχαν υποστεί αρκετή φθορά.

Η καταστροφή ήρθε τελικά στον 27ο γύρο με το πίσω δεξί λάστιχο να διαλύεται την ώρα που ο Nico Rosberg, ο οποίος είχε ήδη αλλάξει από είχε ultrasoft σε soft, να έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής και να είναι θέμα χρόνου πια η προσπέραση.

Γενέθλια στις... μπαριέρες ο Vettel!

Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του στην πίστα μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο του τέσσερις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή από το σημείο του ατυχήματος και να καθαριστεί το οδόστρωμα από τα συντρίμμια που υπήρχαν.

Η Pirelli βιάστηκε να ανακοινώσει μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο twitter ότι το κλατάρισμα στο μονοθέσιο του Vettel προκλήθηκε από συντρίμμια, αλλά λίγα λεπτά μετά το τιτίβισμα εξαφανίστηκε από τον λογαριασμό της.

Αυτή ήταν η δεύτερη εγκατάλειψη του Vettel φέτος, μετά το GP της Ρωσίας όπου ο Γερμανός έπεσε θύμα του Daniil Kvyat…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Lewis Hamilton: Στυλ σε κίνηση...
Ρεκόρ τελικής ταχύτητας από τον Bottas στο Baku
Ο μύθος του James Hunt θα ζει για πάντα (VIDEOS)
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ