FORMULA 1

Gasly και Hartley το 2018 στην Toro Rosso

Gasly και Hartley το 2018 στην Toro Rosso

Η Scuderia Toro Rosso επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ και αποφάσισε να εμπιστευτεί τον Γάλλο και τον Νεοζηλανδό την επόμενη σεζόν.

Μερικές ώρες νωρίτερα δημοσιεύαμε άρθρο που ανέφερε ως σχεδόν σίγουρη την παραμονή των Pierre Gasly και Brendon Hartley στη Scuderia Toro Rosso και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Ε λοιπόν, πλέον είναι δεδομένη καθώς η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε πως οι δύο προαναφερθέντες θα είναι teammates και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018!

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το οδηγικό μας δίδυμο για το 2018 επισημοποιήθηκε τόσο νωρίς από τη Red Bull. Στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν έδειξαν αμφότεροι πως είναι έτοιμοι για την F1, εξοικειώθηκαν γρήγορα με το μονοθέσιο και απέδωσαν καλά. Έχουμε εντυπωσιαστεί από τις απότομες καμπύλες εκμάθησής τους. Όπως ξέρουμε, η F1 είναι ένα σπορ στο οποίο δεν μπορούν όλοι να εγκλιματιστούν τόσο γρήγορα. Ανυπομονούμε λοιπόν να έχουμε μία ολόκληρη σεζόν μαζί τους. Ελπίσουμε να τους παρέχουμε ένα καλό ‘πακέτο’ ώστε σε συνδυασμένο με τη δική τους σταθερότητα, να φέρει αποτελέσματα", είπε ο επικεφαλής της Scuderia Toro Rosso, Franz Tost.

Ο Pierre Gasly που τρέχει με τον αριθμό #10, έκανε ντεμπούτο στη Μαλαισία και ο αγώνας με τον οποίο θα κλείσει η φετινή σεζόν, στο Άμπου Ντάμπι, θα είναι ο πέμπτος του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

"Είμαι πανευτυχής που θα τρέχω για την Toro Rosso το 2018, έχοντας την πρώτη μου κανονική σεζόν στην F1. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με βοήθησαν να φτάσω εδώ, την οικογένειά μου και όσους με υποστήριξαν στις μικρότερες κατηγορίες. Ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν", είπε ο Γάλλος.

Gasly και Hartley το 2018 στην Toro Rosso

Όσο για τον Νεοζηλανδό, μετράει ήδη τρεις εκκινήσεις στην F1 και αποδεικνύει πως κακώς άργησε τόσα χρόνια η προαγωγή του, μιας και ήταν δοκιμαστής τόσο για την RBR (2008) όσο και για την STR (2009).

«Είναι φανταστικό και νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που κατάφερα να μετατρέψω μία ευκαιρία να τρέξω σε ένα Grand Prix που ήρθε αναπάντεχα, σε συνεργασία για ολόκληρη τη σεζόν του 2018. Θέλω να ευχαριστήσω τις Red Bull και Toro Rosso που πίστεψαν σε εμένα και μου δίνουν αυτή τη δεύτερη ευκαιρία. Τελικά τα όνειρα μπορεί να γίνουν πραγματικότητα. Θα συνεχίσω να δουλεύω, πιο σκληρά από ποτέ, ώστε να κλείσω θετικά τη σεζόν και να προετοιμαστώ όσο γίνεται καλύτερα για την επόμενη», είπε ο Hartley.

Την επόμενη σεζόν η Scuderia Toro Rosso θα τρέχει με υβριδικές μηχανές της Honda.

Photo credits: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ