FORMULA 1

FP1: Hamilton και από κοντά Rosberg

FP1: Hamilton και από κοντά Rosberg

Με την αυλαία να ανοίγει για το τριήμερο στο Silverstone, η Mercedes κυριάρχησε στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές για το GP στη Μεγάλη Βρετανία.

Το 1-2 έκανε η Mercedes στο FP1 το πρωί της Παρασκευής στο Silverstone με τον Lewis Hamilton να σταματάει το χρονόμετρο στο 1:31.654 και να καταγράφει τον ταχύτερο χρόνο στη μιάμιση ώρα που διήρκησε η διαδικασία. Από πολύ κοντά, μόλις 0.033 s πιο αργός ο Nico Rosberg, ενώ ο «best of the rest» Nico Hulkenberg με την Force India ήταν 0.8 s πιο πίσω από τον Lewis.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Αν μία τέτοια διαφορά παραμείνει στο υπόλοιπο του Σαββατοκύριακου μάλλον θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μία ακόμα προσωπική μάχη μεταξύ των δύο W07. Και όλα αυτά ύστερα από την... τελευταία προειδοποίηση που έδωσε ο Toto Wolf έπειτα από το ατύχημα των δύο πιλότων στον τελευταίο γύρο του αγώνα στην Αυστρία.

Ο Nico Hulkenberg ήταν λοιπόν ο πιο κοντινός ανταγωνιστής των Mercedes, αλλά και πάλι ήταν 0.833 s πιο αργός από τον Hamilton. Εκτός αυτού ο Hulkenberg χρησιμοποίησε την μαλακή γόμα της Pirelli όταν σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:32.492, ενώ και οι δύο πιλότοι της Mercedes χρησιμοποίησαν μόνο τη μεσαία γόμα. Ο χρόνος του Hulkenberg θα ήταν αρκετά γρήγορος για την τρίτη θέση αν μιλούσαμε με στοιχεία από το 2015, ενώ ακόμα και ο Hamilton θα ξεπερνούσε ακόμα και τον εαυτό του κατά 0.6 s με βάση το χρόνο που έκανε στην pole position του 2015.

Στην τέταρτη θέση ήταν η Ferrari του Sebastian Vettel με τον ταχύτερο χρόνο του να είναι 0.838 s πιο αργός από αυτόν του Hamilton. Πρέπει όμως να σημειώσουμε και στην προκειμένη περίπτωση ότι ο Vettel κατέγραψε και αυτός τον ταχύτερο χρόνο του με την μαλακή γόμα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έκοψε και ταχύτητα στην ευθεία Hangar προς το τέλος της διαδικασίας με προβλήματα στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο Daniel Ricciardo με την Red Bull σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:32.773 και βρέθηκε στην 5η θέση της κατάταξης. Το ταχύτερο χρόνο του με την RB12 τον κατέγραψε με την μεσαία γόμα της Pirelli, αλλά και πάλι ήταν 1.1 s πιο αργός από τον ρυθμό του Hamilton, υπογραμμίζοντας με τον καλύτερο τρόπο το αβαντάζ της Mercedes.

Με το μέλλον του στη Ferrari να είναι εξασφαλισμένο για ακόμα μία χρονιά, ο Kimi Raikkonen έκανε τον 6ο ταχύτερο χρόνο με την μαλακή γόμα αλλά ήταν 1.385 s πιο αργός από τον Hamilton. Ο Max Verstappen με την δεύτερη Red Bull βρέθηκε στην 7η θέση (επίσης με τη μεσαία γόμα), αλλά σε αντίθεση με τον team-mate του Ricciardo, κατέγραψε τον ταχύτερο χρόνο του σε μεγαλύτερο stint σε σχέση με τον Αυστραλό.

Ο Sergio Perez με τη δεύτερη Force India, ο Carlos Sainz με την Toro Rosso και ο Fernando Alonso με την McLaren συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, με τον Alonso και Jenson Button (στην 12η θέση) να δοκιμάζουν για πρώτη φορά τον αναβαθμισμένο κινητήρα της Honda. Οι δύο Williams επικεντρώθηκαν στα μεγάλα stint και έκαναν πολλά χιλιόμετρα με τον Bottas βρίσκεται τελικά στην 13η θέση της κατάταξης και τον Massa στην 14η.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Με Raikkonen και το 2017 η Ferrari!
Στους 11 βαθμούς η διαφορά Rosberg - Hamilton
Το πόρισμα της Pirelli για το κλατάρισμα του Vettel
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ