FORMULA 1

Φόρμουλα 1 και στο Κατάρ

Φόρμουλα 1 και στο Κατάρ

Ο αντιπρόεδρος της FIA, Νάσερ μπιν Χαλίφα αλ-Ατίγια αποκάλυψε πως το Κατάρ θα φιλοξενήσει Grand Prix της Φόρμουλα 1 μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Μόλις 459 χιλιόμετρα χωρίζουν το Κατάρ από το Μπαχρέιν. Δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να φιλοξενούν και οι δύο χώρες Grand Prix της Φόρμουλα 1. Αν προσθέσουμε και το Άμπου Ντάμπι είναι τρεις οι χώρες στον Περσικό Κόλπο που θα διοργανώνουν αγώνα.

Φαίνεται πως το Κατάρ πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στη διοργάνωση ενός αγώνα. Ο αντιπρόεδρος της FIA και επικεφαλής της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού του Κατάρ, Νάσερ μπιν Χαλίφα αλ-Ατίγια με δηλώσεις του στο πρακτορείο AFP τόνισε πως οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να υπογράψουν συμβόλαιο.

" Πρόκειται να υπογράψουμε τα συμβόλαια για να φιλοξενήσουνε αγώνα της Φόρμουλα 1. Έχουμε κάνει όλα τα βήματα και απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες για την επίσημη υπογραφή". Πρόσθεσε πως ο αγώνας μπορεί να φιλοξενηθεί ακόμα και το 2016 ή στην πίστα Lusail ή στους δρόμους της πρωτεύουσας, της Ντόχα.

Η πίστα Lusail φιλοξενεί το Grand Prix στο MotoGP, τον πρώτο νυχτερινό αγώνα και από το Κατάρ ξεκινάει κάθε χρόνο η σεζόν του MotoGP. Το Κατάρ έχει ήδη εξασφαλίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου το 2022 και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου το 2019.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ