FORMULA 1

Force India VJM09: Με υψηλές προσδοκίες

The Sahara Force India F1 VJM09 is unveiled.
Formula One Testing, Day 1, Monday 22nd February 2016. Barcelona, Spain.
The Sahara Force India F1 VJM09 is unveiled. Formula One Testing, Day 1, Monday 22nd February 2016. Barcelona, Spain. SAHARA FORCE INDIA

H Force India συνεχίζει για όγδοη σεζόν τη στενή σχέση της με τη Mercedes και έχει υψηλές προσδοκίες.

Με υψηλές προσδοκίες ξεκινά η νέα αγωνιστική σεζόν για την Force India και όχι άδικα αν αναλογιστούμε ότι τα τελευταία χρόνια η ομάδα μας έχει συνηθίσει σε πολύ δυναμικές εμφανίσεις και σταθερή παρουσία στην πρώτη εξάδα του Πρωταθλήματος.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Μπαίνοντας αισίως στην όγδοη σεζόν της συνεργασίας με την Mercedes-Benz η οποία την προμηθεύει με κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων, η Force India θέλει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε το 2015.

Το νέο της μονοθέσιο φέρει την κωδική ονομασία VJM09 και αποτελεί εξέλιξη του προκατόχου του (VJM08). Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή, Andrew Green, έχει βασιστεί στην (σημαντικά) αναβαθμισμένη έκδοση (b-spec) του προηγούμενου μονοθεσίου που παρουσιάστηκε από τα μέσα του 2015 και έπειτα βοηθώντας την ομάδα να καταλάβει την 5η θέση στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

Οριοθετώντας τους στόχους για το 2016, ο ισχυρός άνδρας της Force India, Vijay Mallya ανέφερε: «Θέλω να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με τον ίδιο τρόπο που ολοκληρώσαμε το 2015. Το τεχνικό μας επιτελείο είναι ενθουσιασμένο για την πρόοδο που έχουμε κάνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι μπορούμε να μείνουμε μπροστά στη μάχη για τις μεσαίες θέσεις».

Μέχρι τον εναρκτήριο αγώνα της Μελβούρνης, η ομάδα θα έχει ετοιμάσει το πρώτο σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων, όπως τόνισε και ο Chief Operating Officer, Otmar Szafnauer, προσθέτοντας πως το επόμενο μεγάλο "πακέτο" αναβαθμίσεων θα είναι έτοιμο για τους πρώτους αγώνες επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Στα συν της ομάδας το γεγονός ότι συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με το ίδιο δίδυμο πιλότων που απαρτίζεται από τους Nico Hulkenberg - Sergio Perez. Σε αυτούς προστίθεται φέτος και ο Alfonso Celis που αναλαμβάνει χρέη οδηγού εξέλιξης.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

Τα "αποκαλυπτήρια" των νέων μονοθεσίων

Το γκριντ της Formula 1 για το 2016

Τι αλλάζει το 2016 στον τομέα των κινητήρων

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ