FORMULA 1

Φέτελ: "Νιώθω άβολα με τη Ferrari SF71H"

Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany steers his car during the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Australia, Sunday, March 25, 2018. (AP Photo/Rick Rycroft)
Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany steers his car during the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Australia, Sunday, March 25, 2018. (AP Photo/Rick Rycroft) AP

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν έκρυψε ότι ακόμα δεν έχει καταφέρει να εναρμονίσει το οδηγικό στιλ του με τη φετινή Ferrari SF71H.

Ο Γερμανός, παρότι κέρδισε με την ευνοϊκή συγκυρία του Οχήματος Ασφαλείας, ήταν όλο το διήμερο του GP Αυστραλίας πιο αργός από τον Κίμι Ράικονεν - και στις κατατακτήριες δοκιμές έμεινε 7 δέκατα πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον.

Μετά το τέλος του αγώνα της Μελβούρνης δήλωσε ότι το μονοθέσιο έχει μεγάλη δυναμική που δεν έχει καταφέρει ακόμα να "ξεκλειδώσει", και τώρα επανέλαβε:

"Πέρσι τέτοια εποχή είχαμε περισσότερη ταχύτητα. Δεν είμαι ακριβώς εκεί που θέλω με το αυτοκίνητο, κι αν δεν το αισθάνομαι όπως ακριβώς πρέπει να το αισθάνομαι τότε αρχίζει να υπάρχει μια νευρικότητα που κρύβει παγίδες".

Ο Γερμανός, για την ακρίβεια, εξήγησε:

"Θέλω το αυτοκίνητο να είναι απόλυτα σταθερό όταν φρενάρω και στην είσοδο της στροφής. Σ’ αυτό το πλαίσιο δεν είμαι ακόμα τόσο χαρούμενος. Φυσικά είναι δουλειά μας να λύνουμε τα προβλήματα, αλλά αν μπορούσα να διαλέξω θα ήθελα το αυτοκίνητο λίγο διαφορετικό.

Κάνει μεγάλη διαφορά να σου δίνει το αυτοκίνητο την εμπιστοσύνη που χρειάζεσαι. Αν εμπιστεύεσαι το αυτοκίνητο δεν το σκέφτεσαι ούτε δευτερόλεπτο - απλά βγαίνεις και κάνεις ό,τι είναι να κάνεις. Προς το παρόν, αισθάνομαι ότι δεν κάνω τα πράγματα τόσο διαισθητικά", κατέληξε.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ