FORMULA 1

Φέτελ: "Ανθρώπινη η αντίδραση του Χάμιλτον"

Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany celebrates on the podium after winning the Bahrain Formula One Grand Prix, flanked by third place Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Sunday, April 8, 2018. (AP Photo/Luca Bruno)
Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany celebrates on the podium after winning the Bahrain Formula One Grand Prix, flanked by third place Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Sunday, April 8, 2018. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Όταν ο Χάμιλτον ρωτήθηκε για τον χαρακτηρισμό στον Φερστάπεν, ο Φέτελ παρενέβη λέγοντας ότι "αυτές είναι κωλοερωτήσεις για να βγάζετε ιστορίες απ’ το τίποτα".

Όταν ο Λιούις Χάμιλτον στο χώρο αναμονής πριν το βάθρο του GP του Μπαχρέιν χαρακτήρισε «πολύ μ@λ@κ@» τον Μαξ Φερστάπεν για τη μεταξύ τους σύγκρουση νωρίς στον αγώνα, πιθανότατα δεν περίμενε ότι θα έβρισκε έναν σύμμαχο στο πρόσωπο του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Γερμανός νικητής του αγώνα του Σακίρ, παρενέβη όταν ο Χάμιλτον ρωτήθηκε για το θέμα στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας: "Μπορώ να το απαντήσω εγώ αυτό; Δεν είναι δίκαιο - δεν ξέρω τι έκανε ο Λιούις, αλλά έχουμε βρεθεί όλοι σε αυτή την κατάσταση. Μαχόμαστε με κάποιον, ορισμένες φορές τροχό-με-τροχό, και όλα είναι πολύ οριακά, και υπάρχει πολλή αδρεναλίνη.

Αν το συγκρίνουμε π.χ. με το ποδόσφαιρο, και έχουμε ένα μικρόφωνο στο στόμα του ποδοσφαιριστή, πιστεύετε ότι λέει μόνο ωραία πράγματα όταν κάποιος του κάνει τάκλιν ή φάουλ; Δεν νομίζω ότι δικαιολογείται να μας κάνετε τέτοιου είδους κωλοερωτήσεις και να βγάζετε ιστορίες από το τίποτα".

Ο Γερμανός κατέληξε: "Εμείς απλά αγωνιζόμαστε, έχουμε την αδρεναλίνη μας στο φουλ και λέμε τέτοια πράγματα. Αν σε χτυπήσω στο πρόσωπο, δεν θα έρθεις να μου πεις ‘Σεμπαστιάν, αυτό που έκανες δεν ήταν καλό’. Είναι μια ανθρώπινη αντίδραση, και ορισμένες φορές νιώθω ότι όλα εσκεμμένα διογκώνονται για να βγει μια ιστορία απ’ το τίποτα".

Ο Χάμιλτον, από την πλευρά του, εξήγησε, για τη σύγκρουσή του με τον Ολλανδό στη στροφή 2, νωρίς στον αγώνα: "Πάντα έχεις έντονα συναισθήματα όταν βγαίνεις από το αυτοκίνητο. Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να κάνω πίσω, αλλά συνέχισε να έρχεται προς το μέρος μου και δεν μου άφησε χώρο, κι έτσι ακουμπήσαμε. Ήμουν απλώς ευγνώμων που το αυτοκίνητό μου δεν έπαθε ζημιά και μπόρεσα να συνεχίσω.

Αυτό θα ήταν δύσκολο, για μένα. Οι σκέψεις μου είναι τώρα στο πρωτάθλημα, κι έχω χάσει δύο αγώνες ήδη. Είμαι 17 βαθμούς πίσω μετά από μόλις δύο αγώνες. Ελπίζω ότι στον επόμενο αγώνα θα έχουμε καλύτερη μάχη με τη Ferrari".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ