FORMULA 1

Ferrari is Back!

Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany, center, jumps up as he arrives to the podium with Mercedes drivers Lewis Hamilton of Britain, left, and Valtteri Bottas of Finland as former world champion Jackie Stewart, right, applauds following the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Australia, Sunday, March 26, 2017. Vettel won the race ahead of Hamilton and Bottas. (AP Photo/Rick Rycroft)
Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany, center, jumps up as he arrives to the podium with Mercedes drivers Lewis Hamilton of Britain, left, and Valtteri Bottas of Finland as former world champion Jackie Stewart, right, applauds following the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Australia, Sunday, March 26, 2017. Vettel won the race ahead of Hamilton and Bottas. (AP Photo/Rick Rycroft) AP

Ο Sebastian Vettel πήρε τη νίκη στο Grand Prix Αυστραλίας, με τους δύο οδηγούς της Mercedes να συμπληρώνουν το βάθρο.

Ο Sebastian Vettel και η Scuderia Ferrari έστησαν πάρτι στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης, θριαμβεύοντας στον εναρκτήριο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2017! Ο Γερμανός οδηγός δεν κατάφερε να κερδίσει έδαφος στην εκκίνηση, όπου ο pole man Lewis Hamilton διατήρησε τα ηνία. Όμως εξ αρχής φάνηκε πως η SF70H αποτελεί σημαντική βελτίωση και γι’ αυτό ο οδηγός της Mercedes δεν μπορούσε να ανοίξει διαφορά.

Όλα κρίθηκαν στη στρατηγική. Ο Hamilton μπήκε στα pit για αλλαγή ελαστικών στον 18ος γύρο, έβαλε τη μαλακή γόμα για να πάει μέχρι τέλους αλλά μάλλον οι υπεύθυνοι στρατηγικής της γερμανικής ομάδας δεν έκαναν καλά τους υπολογισμούς τους. Ο Lewis κόλλησε πίσω από τη Red Bull του Max Verstappen και όταν έξι γύρους μετά ο Vettel έκανε το δικό του pit stop, επέστρεψε στην πίστα μπροστά τους!

Από εκεί και πέρα, φάνταζε σαν βόλτα στο πάρκο, με τον Γερμανό απλά να διαχειρίζεται το προβάδισμά του, την ώρα που ο Hamilton παραπονιόταν για υποστροφή αλλά και την απόδοση των ελαστικών του. Προς το τέλος ο teammate του στη Mercedes, Valtteri Bottas, βρέθηκε πολύ κοντά του αλλά όπως αναμενόταν, δεν είχαμε εμφύλιο.

Αυτή ήταν η 43η νίκη στην καριέρα του Vettel, η πρώτη του από το 2015 στη Σιγκαπούρη, η 225η της Scuderia και με τον Kimi Raikkonen τέταρτο, για πρώτη φορά στην υβριδική εποχή της Formula 1, δεν βρίσκεται οδηγόςτης Mercedesστην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Verstappen συμπλήρωσε το Top5 με τη Red Bull να κάνει χαμηλή πτήση σήμερα, ειδικά στην περίπτωση του Daniel Ricciardo. Ο τοπικός ήρωας που είχε ατύχημα το Σάββατο, είδε την RB13 να σταματάει στην άκρη του δρόμου στο γύρο παράταξης στο grid, με πρόβλημα στα ηλεκτρικά. Ο «ταύρος» επέστρεψε στα pit, οι μηχανικοί της αυστριακής ομάδας έλυσαν το πρόβλημα και τον έριξαν στη μάχη δύο γύρους μετά την εκκίνηση αλλά τελικά, λίγο πριν το τέλος η μονάδα ισχύος παρέδωσε το πνεύμα.

Best of the rest ήταν ο παραλίγο… συνταξιούχος Felipe Massa που ήταν και ο τελευταίος που βρέθηκε στον ίδιο γύρο. Μεγάλη μάχη έγινε για τις υπόλοιπες θέσεις στη δεκάδα, με τις δύο Force India να έχουν ανάμεσά τους τις δύο Toro Rosso!

Εκτός βαθμών έμεινε η Renault, ο Antonio Giovinazzi ήταν δωδέκατος για τη Sauber στο ντεμπούτο του ενώ ο Fernando Alonso πάλεψε όσο μπορούσε με την ανίσχυρη McLaren Honda, ήταν στους βαθμούς μέχρι λίγο πριν το τέλος του αγώνα αλλά λίγο μετά το εντυπωσιακό διπλό προσπέρασμα που δέχθηκε από τους Esteban Ocon και Nico Hulkenberg, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω προβλήματος στην ανάρτηση της MCL32.

Ο πρώτος λοιπόν αγώνας του 2017 μας άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια, επιτέλους για ένα πρωτάθλημα που δεν θα πρωταγωνιστεί μόνο μία ομάδα! Επόμενη μάχη, σε δύο εβδομάδες στην Κίνα!

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ferrari is Back!

Photo credits: AP Photo/Rick Rycroft

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ