FORMULA 1

F1 GP ΚΑΝΑΔΑ - QP: Hamilton και πάλι

Μπορεί η διαφορά από τον teammate του Rosberg να ήταν πολύ μικρή, αλλά ο Hamilton κατάφερε στο Q3 να κλειδώσει την 4η φετινή του pole.

Μπορεί η διαφορά από τον teammate του Rosberg να ήταν πολύ μικρή, αλλά ο Hamilton κατάφερε στο Q3 να κλειδώσει την 4η φετινή του pole. Το... podium των κατατακτηρίων για το GP του Καναδά για το 2016 πίσω από το 1-2 των Mercedes συμπλήρωσε η Ferrari του Sebastian Vettel.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Μοιάζει να του ταιριάζει αρκετά του Lewis Hamilton το Circuit Gilles Villeneuve στον Καναδά καθώς κατάφερε να πάρει την 5η pole στην συγκεκριμένη πίστα, την 4η για το 2016 και 53η της καριέρας του, γεγονός που τον φέρνει πιο κοντά στον αείμνηστο Ayrton Senna που βρίσκεται στη δεύτερη θέση του hall of fame με 65 pole πίσω από τον Michael Schumacher με 68 (ή και 69 αν συμπεριλάβουμε την pole του Monaco το 2012 που δεν ξεκίνησε όμως από την πρώτη θέση τον αγώνα λόγω ποινής πέντε θέσεων από τον αγώνα της Ισπανίας).

Ο Βρετανός της Mecedes ήταν μόλις 0.062 του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Nico Rosberg και σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:12.812. Ο Nico Rosberg με τη δεύτερη Mercedes έδειχνε ικανός να χτυπήσει τον ομόσταυλό του, αλλά στην δεύτερη του προσπάθεια στο Q3 και έπειτα από ένα πολύ δυνατό μπλοκάρισμα των τροχών στην πρώτη στροφή αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του αφήνοντας στον Hamilton την πρώτη θέση στο grid για το αυριανό GP του Καναδά που θα ξεκινήσει στις 21:00GR.

Ο Sebastian Vettel με τη Ferrari ήταν αρκετά ανταγωνιστικός και βρέθηκε μόλις 0.178 s (1:12.990) πίσω από τον Hamilton κλειδώνοντας έτσι την τρίτη θέση του grid μπροστά από τις δύο Red Bull. Ο Γερμανός της πίεζε στο όριο και αυτό φάνηκε από την ελάχιστη επαφή που είχε με τον «Wall of Champions» αλλά τελικά φάνηκε ότι η Ferrari είχε τον ρυθμό για να... προκαλέσει τις Mercedes.

Παρόμοια πίεση και παρόμοια επαφή με τον τοίχο των πρωταθλητών είχε και ο Daniel Ricciardo και τελικά κατάφερε να βρεθεί 0.354 s (1:13.166) πίσω από τον Hamilton και συμπλήρωσε τη δεύτερη σειρά του grid στην 4η θέση. Ο Ricciardo σε όλες τις κατατακτήριες έμοιαζε ότι θα βρίσκεται πίσω από τον teammate του Max Verstappen, αλλά στην τελική του προσπάθεια κατάφερε να πάρει την μπουκιά από το στόμα του νεαρού Ολλανδού και ήταν ταχύτερος κατά 0.248 s.

Ο Verstappen κλείδωσε τελικά την 5η θέση (1:13.414) μπροστά από τη δεύτερη Ferrari του Kimi Raikkonen. Ο Kimi δεν μοιάζει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στον Καναδά καθώς βρέθηκε 0.589 s (1:13.579) πίσω από τον teammate Vettel στην 6η θέση του grid και ήταν μόλις 0.091 s ταχύτερος από τον συμπατριώτη του Valtteri Bottas με την Williams. Ο Bottas σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:13.670 και θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 7η θέση.

Ακριβώς πίσω από τον Φιλανδό στην 8η θέση βρίσκεται η δεύτερη Williams του Felipe Massa (1:13.769), ενώ ο Nico Hulkenberg πήρε την 9η θέση με την Force India (1:13.952) μπροστά από την McLaren του Fernando Alonso (1:14.338) που συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα για το GP του Καναδά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ Car and Driver

GP ΚΑΝΑΔΑ - FP1 & FP2: O Hamilton τον πρώτο λόγο
Canadian GP preview (VIDEOS)
Alonso: "Θα αποχωρήσω αν το 2017 σταματήσω να διασκεδάζω"
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ