FORMULA 1

F1 GP Ευρώπης - RACE: Πρώτος των πρώτων ο Rosberg

F1 GP Ευρώπης - RACE: Πρώτος των πρώτων ο Rosberg

Έπειτα από μία εύκολη επικράτηση στον πρώτο αγώνα στο Baku, ο Rosberg άφησε πίσω του τον Vettel και τον Perez να συμπληρώσουν το podium.

Ξεκίνησε από την pole, έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή... και έπειτα μην τον είδατε τον Nico Rosberg! Ο πρώτος αγώνας στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν έμελλε να αποτελέσει κυριολεκτικά περίπατο για τον Γερμανό της Mercedes που κυριάρχησε τόσο στις κατατακτήριες του Σαββάτου όσο και στον αγώνα της Κυριακής.

Ο Vettel κατάφερε να κερδίσει μία θέση στον αγώνα και να φέρει την Ferrari στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου, ενώ ο εκπληκτικός πραγματικά Μεξικανός της Force India, ο Sergio Perez παρότι ξεκίνησε από την 7η θέση λόγω ποινής πέντε θέσεων από αλλαγή κιβωτίου, τελικά κατάφερε να δει για δεύτερη φορά podium στο 2016 έπειτα από το Monaco.

O Perez προσπέρασε στον τελευταίο γύρο τον Kimi Raikkonen με τη δεύτερη Ferrari αλλά και 4ος να τερμάτιζε πάλι θα έπαιρνε τη θέση στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου, καθώς ο Φιλανδός είχε δεχτεί ποινή πέντε δευτερολέπτων νωρίτερα στον αγώνα όταν πάτησε την άσπρη γραμμή του pitlane στην είσοδό του στα pit.

Ο Hamilton ξεκίνησε από την δέκατη θέση και έκανε έναν σχετικά καλό αγώνα, αλλά προς τους τελευταίους γύρους αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα με την W07. Όταν κατάφερε να τα λύσει ήταν πλέον αργά για ό,τι παραπάνω από μία 5η θέση. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι δύο Williams με τον Valteri Bottas και τον Felipe Massa στην 6η και 10η θέση αντίστοιχα, οι δύο Red Bull του Daniel Ricciardo και Max Verstappen στην 7η και 8η θέση αντίστοιχα, αλλά και η δεύτερη Force India του Nico Hulkenberg στην 9η.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

VIDEO: O Hamilton στις μπαριέρες

GP Ευρώπης - QP: Rosberg - Perez στην πρώτη του Baku!

Πέντε θέσεις πίσω ο Perez

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ