FORMULA 1

Ετοιμάζει και η Renault "μαγικό κουμπί"

Nico Hulkenberg (GER) Renault Sport F1 Team RS17.
Hungarian Grand Prix, Friday 28th July 2017. Budapest, Hungary.
Nico Hulkenberg (GER) Renault Sport F1 Team RS17. Hungarian Grand Prix, Friday 28th July 2017. Budapest, Hungary. RENAULT SPORT FORMULA ONE TEAM

Οι Γάλλοι θέλουν να μιμηθούν τη Mercedes και να αποκτήσουν ρύθμιση αυξημένης απόδοσης της υβριδικής μηχανής τους.

Η Renault έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο φέτος σε ότι αφορά στην απόδοση της υβριδικής της μηχανής, με αποτέλεσμα στους αγώνες αυτή να υστερεί από λίγο έως καθόλου του ανταγωνισμού των Mercedes και Ferrari.

Ωστόσο, έναντι των Γερμανών, οι Γάλλοι υστερούν σημαντικά τα Σάββατα. Κι αυτό διότι η Mercedes έχει το λεγόμενο «μαγικό» mode που επιτρέπει στην υβριδική της μηχανή να αποδίδει ακόμα καλύτερα για μικρό χρονικό διάστημα. Την κρίσιμη δηλαδή στιγμή όπου κρίνεται η pole position.

Αυτό δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στα "ασημί βέλη" καθώς σταθερά εκκινούν ψηλότερα από τις Red Bull, που αποτελούν τα πιο ανταγωνιστικά μονοθέσια που παίρνουν ώθηση από υβριδικές μηχανές της Renault. Μάλιστα ο επικεφαλής της RBR, Christian Horner, έκανε λόγο για υστέρηση της τάξης του μισού δευτερολέπτου στο γύρο.

Ετοιμάζει και η Renault "μαγικό κουμπί"
2015 GETTY IMAGES

Ο Abiteboul της Renault (αριστερά), υπόσχεται περισσότερη ισχύ το 2018 στον Horner (δεξιά)

"Ειδικά στη Μαλαισία, δεν υπήρχε ούτε μία στροφή της πίστας στην οποία το μονοθέσιο μας ήταν πιο αργό από τους αντιπάλους μας", είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός. Τι κάνει λοιπόν η Renault για να βρει κι αυτή λίγη… "μαγεία" στις κατατακτήριες δοκιμές; Την απάντηση δίνει ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της γαλλικής εταιρείας, Cyril Abiteboul.

"Κάνουμε ο,τι μπορούμε για να έχουμε ανταγωνιστική υβριδική μηχανή την επόμενη σεζόν. Ή καλύτερα έχουμε ήδη ανταγωνιστική υβριδική μηχανή της Κυριακές αλλά σίγουρα υστερεί τα Σάββατα στις κατατακτήριες. Δεν έχουμε αυτή τη ‘μαγική’ χαρτογράφηση, όμως δουλεύουμε σκληρά σε αυτόν τον τομέα. Του χρόνου η απόδοσή μας θα βελτιωθεί αισθητά, όχι μόνο στο πλαίσιο των κατατακτήριων αλλά και στους αγώνες. Πιστεύω πως θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί", είπε ο Γάλλος.

Photo credits: renaultsport.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ