FORMULA 1

Έρχονται αλλαγές από τον αγώνα του Spa

KUALA LUMPUR, MALAYSIA - MARCH 28:  Cars prepare to exit the pit lane during qualifying for the Malaysia Formula One Grand Prix at Sepang Circuit on March 28, 2015 in Kuala Lumpur, Malaysia.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
KUALA LUMPUR, MALAYSIA - MARCH 28: Cars prepare to exit the pit lane during qualifying for the Malaysia Formula One Grand Prix at Sepang Circuit on March 28, 2015 in Kuala Lumpur, Malaysia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) GETTY IMAGES

Περιορισμός στη χρήση ηλεκτρονικών βοηθημάτων αλλά και στην καθοδήγηση των πιλότων από τις ομάδες θα ισχύσει από ο Grand Prix Βελγίου που διεξάγεται στις 23 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε η FIA.

Αυξημένοι περιορισμοί στα βοηθήματα των οδηγών και την πληροφόρηση/καθοδήγηση που έχουν από τα τεχνικά επιτελεία των ομάδων αποφασίστηκαν ομόφωνα στη συνάντηση του F1 Strategy Group που έγινε στο Biggin Hill”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που τονίζει πως οι αλλαγές δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις εκκινήσεις των αγώνων. “Αυτά τα μέτρα θα επαναφέρουν τον πλήρη έλεγχο των μονοθεσίων στους οδηγούς, κάνοντας πιο απρόβλεπτους και συναρπαστικούς τους αγώνες”

Παράλληλα αποφασίστηκε να επιτραπεί φέτος στους πιλότους της McLaren Honda να χρησιμοποιήσουν από μια επιπλέον κινητήρια μονάδα χωρίς συνέπειες - να τους επιβληθούν δηλαδή ποινές. Μια κίνηση που όπως αναφέρει η ανακοίνωση, γίνεται στο “πλαίσιο ίσης μεταχείρισης”.

Αυτή η απόφαση θα ισχύει από δω και στο εξής για κάθε νέο κατασκευαστή κινητήρων που μπαίνει στο Πρωτάθλημα - για τον πρώτο χρόνο μόνο.Συζητήθηκαν επίσης μια σειρά από αλλαγές για το “φρεσκάρισμα” της F1 μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Αλλαγές που αφορούν στην αύξηση του ήχου που παράγουν τα μονοθέσια, στo format των κατατακτήριων δοκιμών και των αγώνων, αλλά και στην επιλογή ελαστικών, θα εφαρμοστούν από το 2016.

Για το 2017 το βάρος θα πέσει στα μονοθέσια και στις τεχνικές λύσεις που θα τα κάνουν ταχύτερα και πιο εντυπωσιακά σε εμφάνιση. Οι λύσεις που εξετάζονται είναι να γίνουν πιο φαρδιά τα μονοθέσια όπως επίσης και τα ελαστικά, να χρησιμοποιηθούν νέες αεροτομές, να αλλάξει το σχήμα του πατώματος και να αυξηθεί σημαντικά η αεροδυναμικά παραγόμενη κάθετη δύναμη. Στα πλάνα, πάντως, δεν υπάρχει η επιστροφή των ανεφοδιασμών, καθώς οι επικεφαλής των ομάδων έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε μια τέτοια εξέλιξη..

Διαβάστε περισσότερα στο Car And Driver

GP Μ. Βρετανίας - FP1: Rosberg παρά τα προβλήματα

Τα "σπάει" η McLaren με το κλειστό κόκπιτ! (PHOTOS)

Κίνηση της Ferrari για Bottas

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ