FORMULA 1

Έρχεται ποινή για τον Bottas

Großer Preis von Großbritannien 2017, Freitag - Steve Etherington
Großer Preis von Großbritannien 2017, Freitag - Steve Etherington DAIMLER AG

O Valteri Bottas αναμένεται να χάσει πέντε θέσεις στο grid του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας λόγω αλλαγής κιβωτίου ταχυτήτων στη W08 EQ Power+.

Στο Red Bull Ring και το αυστριακό Grand Prix ήταν ο Lewis Hamilton, στο Σίλβερστοουν και τo βρετανικό Grand Prix είναι η σειρά του Valtteri Bottas να αλλάξει απρογραμμάτιστα κιβώτιο ταχυτήτων στη W08 EQ Power+.

Τα κακά μαντάτα θα στερήσουν από τον οδηγό της Mercedes την ευκαιρία να πάρει την pole, ακόμα κι αν συνεχίσει με το ίδιο μοτίβο που ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο σιρκουί του Νορθάμπτονσαϊρ! Ο 27χρονος οδηγός ήταν ταχύτερος και στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής.

Κι αυτό διότι σύμφωνα με τους κανονισμούς, κάθε κιβώτιο πρέπει να καλύπτει έξι αγώνες προτού αντικατασταθεί χωρίς ποινή. Όμως αποκάλυψε η γερμανική ομάδα, το πρόβλημα ήταν παρόμοιο με εκείνο που είχε πριν από μία εβδομάδα ο Hamilton.

O Φινλανδός οδηγός μετράει φέτος δύο pole position και δύο νίκες, στους αγώνες του Σότσι και του Σπίλμπεργκ. Με αυτές τις επιτυχίες έχει εδραιωθεί στη τρίτη θέση της βαθμολογίας και πλέον έχει αποκτήσει και βλέψεις… πρωταθλητισμού αφού είναι μόνο 15 πόντους πίσω από τον teammate του στη βαθμολογία των οδηγών.

Photo credits: Mercedes F1

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ