FORMULA 1

Επιτέλους, o Αλόνσo στη McLaren

Επιτέλους, o Αλόνσo στη McLaren

Ο Φερνάντο Αλόνσο και ο Τζένσον Μπάτον θα είναι το δίδυμο των οδηγών της McLaren-Honda το 2015. Οι πρώτες δηλώσεις του Ισπανού.

Χαμογελαστός δίπλα στον Ρον Ντένις ο Φερνάντο Αλόνσο επέστρεψε στη McLaren μετά την επεισοδιακή θητεία του το 2007, όταν είχε έρθει σε ρήξη με τον ισχυρό άνδρα της σπουδαίας βρετανικής ομάδας.

Η McLaren επιχειρεί να επαναλάβει τη "χρυσή" εποχή της συνεργασίας με τη Honda το 2015, όπως έκανε κυρίως την περίοδο 1988-92 με τους Άιρτον Σένα και Αλαίν Προστ.

Ο 33χρονος Αλόνσο θυμήθηκε πως όταν ήταν μικρός οδηγούσε ένα καρτ βαμμένο στα χρώματα της McLaren-Honda. Πέρα από τους ρομαντισμούς επέστρεψε στη McLaren για να διεκδικήσει τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στο συμβόλαιο του υπάρχει όρος αποδέσμευσης μετά από μια σεζόν, αν το μονοθέσιο δεν είναι ανταγωνιστικό.

" Πριν από ένα χρόνο η McLaren-Honda επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε να συμμετάσχω στην επιστροφή της συνεργασίας τους, μια συνεργασία που κυριάρχησε στη Φόρμουλα 1 πολύ καιρό... Έχουμε χρόνο, έχουμε ελπίδες και έχουμε τις απαραίτητες πηγές. Ας επιστρέψει ο θρύλος: Αυτή είναι η πρόκληση μας", δήλωσε ο Αλόνσο, δίχως να κάνει καμιά αναφορά στην προηγούμενη θητεία του στο Γουόκινγκ.

Εντύπωσε προκάλεσε η δήλωση του Αλόνσο πως είχε ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις της McLaren και της Honda, λογικά όσο ήταν ακόμη οδηγός της Ferrari.

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, ο Τζένσον Μπάτον προτιμήθηκε από τον Κέβιν Μάγκνουσεν και θα οδηγήσει για έκτη χρονιά στην ομάδα το 2015, ενώ το συμβόλαιο του έχει διετή διάρκεια. Διαχώρησε τη θέση του από τον Αλόνσο, δείχνοντας την προτίμηση του προς τον Προστ. Στη McLaren ελπίζουν πως οι σχέσεις τους δεν θα φτάσουν στο σημείο να φύγει κακήν κακώς ένας εκ των δύο, όπως είχε κάνει ο Προστ.

" Θαύμαζα απεριόριστα τον Άιρτον Σένα, αλλά για μένα ήταν τα κατορθώματα του τιμέιτ του στη McLaren-Honda, Αλαίν Προστ που με ενέπνευσαν ως παιδί. Ο τρόπος που οδηγούσε αυτά τα όμορφα κόκκινα και λευκά μονοθέσια σε νίκες ήταν ποίηση στο δικό μου το μυαλό και έχω προσπαθήσει να ακολουθήσω το στυλ του".

Ο Μπάτον δεν αμέλησε να αναφερθεί στον Μάγκνουσεν, τον ρούκι που ανέβηκε στο βάθρο στη Μελβούρνη και που θα περάσει (πιθανότατα) την επόμενη σεζόν ως τρίτος οδηγός.

"Χαίρομαι που ο Κέβιν θα παραμείνει στην ομάδα μας. Είναι ένας πολύ γρήγορος οδηγός και ένας υπέροχος τύπος".

Όσο για τον Ρον Ντένις, περιχαρής έκανε μια ανάλυση των αριθμών στην καριέρα των δύο οδηγών και έβγαλε το συμπέρασμα πως "έχουμε το καλύτερο δίδυμο οδηγών στη Φόρμουλα 1".

Με τη συμμετοχή της Caterham να παραμένει ερωτηματικό, ολοκληρώθηκε το παζλ των οδηγών της Φόρμουλα 1 το 2015.

ΟΜΑΔΑ ΟΔΗΓΟΙ
Scuderia Ferrari Σεμπάστιαν Φέτελ

Κίμι Ράικονεν

Force India Σέρχιο Πέρες

Νίκο Χίλκενμπεργκ

Lotus Ρομαίν Γκροζάν

Παστόρ Μαλντονάντο

McLaren Honda Φερνάντο Αλόνσο

Τζένσον Μπάτον

Mercedes Νίκο Ρόσμπεργκ

Λιούις Χάμιλτον

Red Bull Ντάνιελ Ρικιάρντο

Ντανίιλ Κβίατ

Sauber Μάρκους Έρικσον

Φελίπε Νασρ

Toro Rosso Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ

Μαξ Φερστάπεν

Williams Φελίπε Μάσα

Βάλτερι Μπότας

Caterham (;) -

-

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ