FORMULA 1

Επιστροφή στις νίκες για Rosberg

MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 31: Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP celebrates pole position after qualifying for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 31, 2015 in Mexico City, Mexico.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 31: Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP celebrates pole position after qualifying for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 31, 2015 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Rosberg ήταν ο μεγάλος νικητής στο Autódromo Hermanos Rodríguez με τους Hamilton και Bottas να συμπληρώνουν το βάθρο. Καταστροφικό αγώνας για τις Ferrari.

Δεν ήταν από τους θεαματικότερους αγώνες της χρονιάς, ωστόσο το κοινό που κατέκλυσε την πίστα απ' άκρη σ' άκρη, φρόντισε να δημιουργήσει εντυπωσιακή ατμόσφαιρα -την καλύτερη που έχουν συναντήσει έως τώρα οι πιλότοι- “αγκαλιάζοντας” τη Formula 1 που επέστρεψε στο Μεξικό έπειτα από 23 χρόνια.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Περισσότεροι από 100 χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο Autódromo Hermanos Rodríguez για να παρακολουθήσουν από κοντά τον 17ο αγώνα της χρονιάς και να εκδηλώσουν τον ενθουσιασμό τους για την επιστροφή της F1 στην πατρίδα τους.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Nico Rosberg ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα, διατηρώντας τα ηνία από την εκκίνηση. Διατηρήθηκε στην πρώτη θέση και μετά τα pit-stops (από δύο για τον καθένα), καταφέρνοντας μάλιστα να φτιάξει και μια μικρή διαφορά την οποία και ήλεγχε. Ακόμα και όταν οι διαφορές εκμηδενίστηκαν λόγω της παρουσίας του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα μετά την έξοδο-εγκατάλειψη του Sebastian Vettel, στον 53ο γύρο, η κατάσταση δεν άλλαξε, με τον 30χρονος Γερμανό να μην επιτρέπει στον Hamilton να μπει στο παιχνίδι της νίκης.

Για τον Rosberg που αποθεώθηκε εν χορώ από το ενθουσιώδες κοινό, αυτή ήταν η τέταρτη φετινή του νίκη και 12η συνολικά στην καριέρα του, ενώ για τη Mercedes ήταν ένα ακόμα άνετο 1-2, το 10ο μέσα στη χρονιά.

Διπλό το κέρδος για τον Γερμανό πιλότο καθώς πέρα από τη νίκη, επέστρεψε στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος εκμεταλλευόμενος και την εγκατάλειψη του Vettel.

“Είναι το καλύτερο βάθρο της χρονιάς - τι μέρος για να πάρεις νίκη! Εκπληκτικός αγώνας, εκπληκτική μάχη με τον Lewis”, σχολίασε ο Rosberg, για να προσθέσει ο Hamilton: “Ο Nico έκανε φανταστικό αγώνα. Είναι φανταστικό που βρισκόμαστε εδώ, ποτέ δεν έχω δει κοινό σαν κι αυτό. Είναι σα να βρίσκομαι σε ποδοσφαιρικό αγώνα. το κοινό είναι εκπληκτικό, δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο!”.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Valtteri Bottas με τη Williams, που αφού βγήκε… αλώβητος από τη σύγκρουση που είχε με τον Kimi Raikkonen στον 24ο γύρο (χαρακτηρίστηκε αγωνιστικό συμβάν από τους αγωνοδίκες), κατάφερε να φτάσει μέχρι την πρώτη τριάδα. Πλήρωσε θα λέγαμε με το ίδιο νόμισμα τον συμπατριώτη του για την επαφή που είχαν στον τελευταίο γύρο στη Ρωσία και η οποία υποχρέωσε σε εγκατάλειψη τον οδηγός της Williams. “Η επαφή με τον Kimi δεν έπρεπε να τελειώσει έτσι. Κρίμα, αλλά έτι είναι οι αγώνες”, σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα.

Ακολούθησαν οι Daniil Kyat - Daniel Ricciardo της Red Bull, ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Felipe Massa. Ο Nico Hulkenberg και o τοπικός ήρωας, Sergio Perez, της Force India, βρέθηκαν στις θέσεις 6-7, ενώ τη βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσαν οι Max Verstappen - Romain Grosjean.

Καταστροφικός ήταν ο αγώνας για την ομάδα της Ferrari που είδε και τα δύο μονοθέσιά της να εγκαταλείπουν για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια - από το GP Αυστραλίας του 2009 στις 29 Μαρτίου του 2009.

Από την αρχή δεν πήγαν καλά για την Scuderia καθώς λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση ο Vettel είχε επαφή με τον Ricciardo με αποτέλεσμα να κλατάρει ένα από τα πίσω λάστιχα του Γερμανού και να αναγκαστεί να επισκεφθεί εσπευσμένα τα pits για αλλαγή. Από κει και πέρα ακολούθησαν συνεχόμενα λάθη από τον Γερμανό λόγω φθοράς ελαστικών για να φτάσουμε τελικά στον 53ο γύρο όπου ολοκληρώθηκε άδοξα η προσπάθειά του.

Επόμενη στάση, προτελευταία για φέτος, η πίστα του Interlagos στη Βραζιλία που θα φιλοξενήσει τον 18ο αγώνα της χρονιάς στις 15 του μηνός.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

GP Μεξικό - QP: 4η σερί pole για Rosberg

GP Μεξικό - FP1 & FP2: Ο Rosberg δίνει το ρυθμό

GP Mexico Preview (VIDEOS)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ