FORMULA 1

Επιστροφή στην Ίμολα

Επιστροφή στην Ίμολα

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν προτείνει την εναλλαγή στη διοργάνωση του ιταλικού Grand Prix από τη Μόντσα και την Ίμολα. Δεν θέλει να χαθεί το ιταλικό Grand Prix εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων.

Το ιταλικό Grand Prix φιλοξενείται από το 1922 στην πίστα της Μόντσα, τον επονομαζόμενο "ναό της ταχύτητας". Παρά την παράδοση της Ιταλίας στη Φόρμουλα 1, τη Ferrari και τις ιστορικές αυτοκινητοβιομηχανίες ο αγώνας κινδυνεύει, ακόμα και αν δεν πέφτει καρφίτσα στην κερκίδα κάθε Σεπτέμβριο που φιλοξενείται το Grand Prix.

Μια δεύτερη ιταλική πίστα, η Ίμολα, όπου μέχρι το 2006 πραγματοποιούνταν το Grand Prix του Σαν Μαρίνο, θέλει να ξαναμπεί στη Φόρμουλα 1. Ο Μπέρνι Έκλεστοουν θέλει να κρατήσει φυσικά τη Μόντσα στη Φόρμουλα 1, αλλά πρέπει να βρεθεί λύση. Έτσι προτείνει μέσω της Gazzetta dello Sport την εναλλαγή στη φιλοξενία του αγώνα από τις δύο πίστες. Το σίγουρο είναι πως φέτος και το 2016 το ιταλικό Grand Prix θα παραμείνει στη Μόντσα.

" Θέλω να παραμείνει η Ιταλία στο καλεντάρι της Φόρμουλα 1 με κάθε κόστος, αλλά ενώ έχω επικοινωνία με τους ανθρώπους στην Ίμολα, δεν έχω ακούσει τίποτα από τη Μόντσα εδώ και ένα μήνα. Υπάρχει έντονη επιθυμία να διασωθεί το ιταλικό Grand Prix, αλλά δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα. Για να διοργανώσεις Grand Prix χρειάζεσαι χρήματα. Αν τα χρήματα βρίσκονται εκεί, ο αγώνας διεξάγεται κανονικά", είπε ο Έκλεστοουν.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ