FORMULA 1

Επιστρατεύει τους μικρούς η Ferrari

TEST GRAN BRETAGNA F1/2016 - SILVERSTONE (GRAN BRETAGNA) - CHARLES LECLERC
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
TEST GRAN BRETAGNA F1/2016 - SILVERSTONE (GRAN BRETAGNA) - CHARLES LECLERC © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Η ιταλική ομάδα θα δώσει ευκαιρίες στις δοκιμές εξέλιξης της Ουγγαρίας.

Μπορεί να έχουμε να δούμε Ιταλό να οδηγεί για λογαριασμό της Scuderia Ferrari σε Grand Prix της Formula 1 από το 2009 (σ.σ. Luca Badoer και Giancarlo Fisichella στη θέση του τραυματία Felipe Massa) όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι κόκκινοι δεν επενδύουν σε ταλέντα από τη γειτονική χώρα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως αυτή την περίοδο, δίνουν έμφαση σε αυτόν τον τομέα.

Πίσω από τους Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen, βρίσκεται ο Antonio Giovinazzi, που τον είδαμε στα Grand Prix Αυστραλίας και Κίνας να παίρνει το βάπτισμα του πυρός αντικαθιστώντας στη Sauber τον ανέτοιμο Pascal Wehrlein. Και δεν είναι ο μόνος.

Φέτος οι ντιρεκτίβες της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού λένε πως στις τέσσερις ημέρες δοκιμών εξέλιξης μέσα στη σεζόν (προηγήθηκαν δύο στο Μπαχρέιν και θα ακολουθήσουν δύο στην Ουγγαρία), κάθε ομάδα θα πρέπει τις δύο ημέρες να δώσει το μονοθέσιό της σε rookies. Τι ορίζει ως rookie; Κάποιον που έχει έως δύο εκκινήσει σε GP στο ενεργητικό του.

Έτσι στο Μπαχρέιν η Ferrari έδωσε τη μία ημέρα την SF70H στον Giovinazzi ενώ στο Χανγκαρόρινγκ φέρεται διατεθειμένη να δώσει μία ευκαιρία στον ανερχόμενο Charles Leclerc (φωτό), που φέτος τρέχει στη Formula 1. Ο Giovinazzi είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην Ουγγαρία για τη Haas (που χρησιμοποιεί υβριδικές μηχανές της Ferrari και έχει πολύ στενές σχέσεις μαζί της) ενώ στη λίστα υποψηφίων βρίσκονται και άλλα μέλη της ακαδημίας της Ferrari, όπως ο Antonio Fuoco ή ο Αμερικανός Santino Ferrucci.

Και φυσικά θα υπάρχει η δυνατότητα να πειστεί και η Sauber να τους δώσει μία εκ των ημερών δοκιμών στην πίστα της Βουδαπέστης. Τόπο στα νιάτα λοιπόν!

Photo Credits: Ferrari media center.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ