FORMULA 1

Επίσημα Gasly στην Toro Rosso

Επίσημα Gasly στην Toro Rosso

O Pierre Gasly θα κάνει ντεμπούτο στη Formula 1 αντικαθιστώντας τον Daniil Kvyat τουλάχιστον σε δύο από τα επόμενα Grand Prix

Λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα της φήμης, ήρθε η επίσημη επιβεβαίωση. Ο Daniil Kvyat κάνει προσωρινά (;) στην άκρη ώστε ο Pierre Gasly να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στον μαγικό κόσμο της Formula 1! H Scuderia Toro Rosso επιβεβαίωσε πως ο Ρώσος θα κάτσει στον πάγκο για τους επόμενους αγώνες, με τον Γάλλο να προβιβάζεται!

Ο Gasly αποτελεί κι αυτός μέλος της Junior Team της Red Bull, κατέκτησε τον τίτλο πέρυσι στο GP2 και φέτος αγωνίζεται στη Super Formula. Ή τουλάχιστον αγωνιζόταν καθώς ήρθε η μεγάλη ευκαιρία του 21χρονου!

«Η Scuderia Toro Rosso δημιουργήθηκε από τη Red Bull ώστε να φέρνει στη Formula 1 οδηγούς που προέρχονται από το Πρόγραμμα Εξέλιξης Νέων Ταλέντων. Αυτό κάνουμε με τον Pirelli που ήταν ο επόμενος στη σειρά για να έχει μία τέτοια ευκαιρία. Έχει αποδείξει πως την αξίζει, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο στο GP2 Series το 2016 και όντας πολύ ανταγωνιστικός φέτος στη Super Formula στην Ιαπωνία. Είναι μόλις μισό πόντο πίσω από τον πρώτο της βαθμολογίας και έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο. Αυτή η αλλαγή οδηγών μας θα μας δώσει την ευκαιρία να αξιολογήσουμε καλύτερα τις επιλογές μας σε ότι αφορά στους οδηγούς που θα έχουμε το 2018», είπε ο επικεφαλής της Toro Rosso, Franz Tost.

Επίσημα Gasly στην Toro Rosso

Όσο για τον Gasly, προφανώς ήταν ενθουσιασμένος: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν να έχω αυτή την ευκαιρία στην καριέρα μου και ιδίως τη Red Bull, τον Δρ Helmut Marko και τη Scuderia Toro Rosso. Νιώθω έτοιμος και προετοιμασμένος χάρη στο ρόλο μου ως τρίτος οδηγός της Red Bull Racing φέτος».

Όσο για τον Kvyat, παραμένει στην ομάδα και αναμένεται να οδηγήσει για αυτή στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών, που διεξάγεται το ίδιο Σαββατοκύριακο με τον τελευταίο αγώνα της Super Formula.

«Για διάφορους λόγους, άλλοτε τεχνικά προβλήματα, άλλοτε δικά του λάθη, ο Daniil δεν έχει δείξει τις πραγματικές δυνατότητές του φέτος. Γι’ αυτό και δεν θα οδηγήσει στους επόμενους αγώνες», είπε ο Tost.

Όλα αυτά την ώρα που ο Carlos Sainz Jr έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Renault για το 2018, στην οποία θα αγωνιστεί ως… δανεικός αφού θα παραμείνει «δεμένος» στη Red Bull.

PHOTO CREDITS: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ