FORMULA 1

Επικείμενη συμφωνία Sauber-Honda

Επικείμενη συμφωνία Sauber-Honda

H Honda βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Sauber, ώστε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018 να της παρέχει υβριδικές μηχανές.

Μία σημαντική εξέλιξη σχετικά με την εμπλοκή της Honda στη Formula 1 αναμένεται να επισημοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Η ιαπωνική εταιρεία βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Sauber, ώστε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018 να της παρέχει υβριδικές μηχανές. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις εδώ και καιρό και φέρονται να τα έχουν βρει.

Η Honda διανύει την τρίτη σεζόν επανεμπλοκής της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με την έως τώρα συνεργασία της με τη McLaren να κλονίζεται από τα προβλήματα απόδοσης και αξιοπιστίας των υβριδικών της μηχανών. Η αποκλειστική συνεργασία με τη βρετανική ομάδα δεν βοήθησε καθώς όπως αποδείχθηκε στην πράξη, η ύπαρξη ακόμα κι ενός μόνο επιπλέον συνεργάτη, θα βοηθούσε στην εξέλιξη.

Μέχρι πρότινος αυτός που ασκούσε βέτο σε μία τέτοια εξέλιξη ήταν ο Ron Dennis. Όμως με τον φλεγματικό Βρετανό να περιορίζεται πλέον σε ρόλο μετόχου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου, το σκεπτικό της McLaren άλλαξε.

Όσο για τη Sauber, από το 2010 χρησιμοποιεί κινητήριες δυνάμεις της Ferrari. Φέτος, αρκείται σε υβριδικές μηχανές προδιαγραφών 2016, πράγμα που θα πληγώσει σημαντικά το επίπεδο ανταγωνιστικότητας των μονοθεσίων της στην πορεία της σεζόν – όσο δηλαδή οι άλλες υβριδικές μηχανές θα εξελίσσονται.

Έχοντας νέους ιδιοκτήτες, η ελβετική ομάδα αλλάζει ρότα και κάνει μία στρατηγική επιλογή που λογικά θα έρθει με πολύ καλούς οικονομικούς όρους ενώ δεδομένου πως βρίσκεται στην ουρά του grid, η Honda δεν θα αποτελέσει ρίσκο αλλά στοίχημα. Καθώς αν οι Ιάπωνες βρουν κάποια στιγμή λύση στα προβλήματά τους, μπορεί να επαναφέρουν τη Sauber εκεί που βρισκόταν παλαιότερα.

Η Honda καλείται μέχρι τις 6 Μαΐου να ανακοινώσει στην παγκόσμια ομοσπονδία ποιες ομάδες θα προμηθεύει με υβριδικές μηχανές την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Photo Credits: Sauber F1 Team

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ